Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zadržan u KBC Split
Povratak na članak

Dječaka (12) u bračkoj školi istukli vršnjaci, oglasio se i ravnatelj: 'Loše je sve ovo što se događa'

- Zaprimili smo dojavu i provodimo kriminalističko istraživanje – rekla nam je Ana Čepić iz PU Splitsko-dalmatinske

Komentari 65

DH
dalibor.hren
15:52 01.11.2018.

Nitko od školskog osoblj, zahvaljujući Zakonu, ne smije reagirati na pravi način jer mu (joj) prijeti otkaz! O kućnom odgoju da ne govorim!

VL
BE
Bel
16:54 01.11.2018.

Ako je netko toliko pretucen da mora u bolnicu, to nisu djecje igre vec strasno nasilje. Obracanje strukturama ove drzave ne koristi ama bas nista. Da je u pitanju moje dijete, ja bi nasla nacina da se napadace isto tako pretuce i jednako tako ozlijedi da im vise nikad ne padne napamet tuci nekoga. I ne, ne bi me bilo briga da li cu naje... sa strane zakona ili ne. Nakon toga, sigurna sam, mog klinca vise nitko ne bi dirao, jer bi se bojali lude “stare”. Zakon nam je los, nastavnike nije briga, a roditelji su piz...de.

VL
Avatar maxist
maxist
14:48 01.11.2018.

kućni "odgoj" u praksi........imitiranje

VL
PA
pax5
17:02 01.11.2018.

Kaj dječak nema tatu,strica...svoju djecu učim da ne smiju prvi ali za dalje se zna, brani se karate udarcima pa nadalje...imam tri sina.....

VL
BU
bugavuga
15:37 01.11.2018.

Sjećam se kako su kad sam teći ili četvrti tamo negdje do 1991 po mulca u školi došla policija i odvela ga u popravni. Tako bi i sad trebalo biti strpati ih u popravni, obavezno u drugom gradu,

VL
MM
Mario Marijan Basic
17:05 01.11.2018.

RIJETKO KULTURAN / bit će da ti se ne može odgovoriti... o učinku vjeronauka! To je kao da postaviš pitanje, treba li nam uopće odgoj!? Roditelji odgajaju riječju i primjerom, a u dobi od 12 godina utjecaj okružja postaje sve jači. Preuranjeni pubertet (dakle povećanje testosterona) također mogu biti razlog kao i funkcioniranje mozga pa se svaka riječ može doživjeti kao iritantna i biti povod za nasilje. Vjeronauk ili etičko odgajanje su potrebni bez obzira na ovakva djela, zapravo još i više, jer stalnim ponavljanjem dijete nauči nešto, ali u vjerskom odgoju pojam grijeha je i stvar osjećaja. "Grižnja savjesti" nije ono što zovemo "strah od tatinog remena" nego svjesnost da je pogriješio, izražava žaljenje a smiruje se kad dolazi do opraštanja i pomirenja. Kod ateista ta je procedura, eventualno "remen", a najčešće - prođe "lišo" tj. bez ikakve odgovornosti.

VL
SO
SoloHan
16:10 01.11.2018.

Šta ti je liberalni odgoj

VL
CH
Challenger
23:11 01.11.2018.

Lipo sam već napisa na jednom mistu! Policija neće pomoć! Dite mi je istuka mulac koji je pa 2 školske godine. Sazna sam ko mu je čaća, lipo sam otiša kod njega doma i reka mu za napad njegovog sina na mog i da upozori svog sina da to ne smi radit. Dica su dica i moraju se čelićit, odgovorija mi je! E tad mi je puka film prebija sam ga prid ženom i tim sinčićem, ubija sam boga u njemu! Nikad taj mulac više nije krivo pogleda moje dite!

VL
DO
dopizdilomi
17:40 01.11.2018.

Ništa se nije promijenilo od kada sam ja išao u školu. Izjava "napominje kako je riječ o dječacima s kojima do sad nije bilo problema". Tako je bilo i onda. Mamini i tatini bahati i drski sinovi čiji roditelji nisu dolazili na suočenje nego uvijek prije sastanka jer rade. Odlikaši, ne bi oni. Nije bilo dana da se nismo potukli i bez neke intervencije učitelja ali su se oči zatvarale kada bi "oni" bili u igri. Svi drugi su dobivali ukore, kazne, dolazili im roditelji ali oni ne.

VL
UJ
ujo41
17:08 01.11.2018.

eto izabrali ste kurikulume i istambulske pa se sad lijepo zaključajte doma i šutite...

VL
LI
liliZG
13:06 02.11.2018.

treba postaviti kamere unutar i van škola, i to doslovno u wc.... tako se jedino može saznati prava istina... ja ne vjerujem nikome,... moja kći se u jedno vrijeme družila sa klikom in curica koju je vodila ta jedna nazovimo je Maja,... jednom prilikom Maja je odlučila da joj se sviđa mobitel koji je netko izgubio i predan je teti spremačici na ulazu u školu , poslala je moju kozu od kćeri da joj ga donese , naravno teta spremačica je rekla može , reci mi pin da ukucam i tvoj je,...i tako je teta spremačica zaključila da je moja kći lažljivica i lopov i slijedeći put je nije pustila doma kad sam ja zaboravila pismeno odobriti da dođe ranije doma zbog odlaska liječniku a ja kasnila sa posla.... dotična Maja je terorizirala sve djevojčice i određivala sa kim se mogu družiti , čuti , razgovarati, ako to nisi radio izopčili bi te iz društva,... EPILOG. prije upisa u srednju školu jedan cura je pokrenula glasinu da će toj Maji sigurno roditelji zagarantirati upis u školu novcem, za što je nepravedno bila optužena cura koja je bila dežurni krivac, .. najednom na mailove dolazi pismo njenih roditelja kako djeca u razredu teroriziraju njihovu djevojčicu i kako je ona jadna i nevesela, pozvani smo na zajedničke razgovore da se njoj olakša situacija....ja gledam i ne vjerujem , nakon punih sedam godina bulinga od njihove Maje , netko od djece je konačno odlučio stati tome na kraj i tako je od bulingašice Maje postala žrtva Maja i sve lažno da lažnije ne može biti,....

VL
Avatar Članska iskaznica
Članska iskaznica
15:36 01.11.2018.

Zašto ravnatelj ne dobije odmah otkaz? Najbolje svi ko Plenky,ništa nismo znali! E da se dijele otkazi odgovornima onda bi se bolje posvetili djeci. A te male manijake hitno u popravni dom od njih ionako nikad neće postati ljudi, zahvaljujući roditeljima na odgoju.

VL
JM
ja-ma
15:19 01.11.2018.

Vidjeli da se na njihovom Braču slobodno i nekažnjeno lupa i veće face po glavi(Mamić) pa što da ne?!

VL
BE
Bel
15:00 02.11.2018.

U UsA nasilnika bez obzira koliko ima godina privedu u lisicama. Nasi psiholozi se zgrazaju. A da li se nasi dicni psiholozi i psihici zgrazaju nad ozljedama zrtava?

VL
BR
brojevi
17:12 01.11.2018.

U naše vrijeme u ex-državi međuvršnjačke tuče bile su svakodnevna stvar. Mlatili su učitelji i učiteljice a najviše su se isticali mazohistički direktori škole. Tuklo se prije i poslije nastave, "ratovala" su međusobna sela, naselja i gradići, osobito na zabavama, utakmicama i javnim priredbama ne rijetko sa teškim traumama pa čak i smrtnim slućajevima.Tada je to bilo očekivano i gotovo normalno jer ono što te ne ubije to te ojača. Međutim danas na humaniziranom i osjetljivom zapadu vrijedi drugačija pravila; "Ono što te ne ubije, sjebe te mentalno i momentalno".

VL
DA
Danijel2
18:27 01.11.2018.

Nesposobno društvo, škola, ako se oštro ne sankcioniraju bolesni agresivci podrazumjevaju da je sve dozvoljeno. Nesposobno.

VL
PS
psyhotic
06:25 02.11.2018.

iz tog sela su kuščević i bauk?

VL
DO
domagoj1492
15:08 01.11.2018.

Treba nam lomača

VL
TR
trabant7
13:07 02.11.2018.

Prebiti tateke i pitati ih zašto djecu ne odgajaju.

VL
Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
14:46 01.11.2018.

Južnjaki.... Sramota !!!

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.