Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAD TEMPERATURE

'Snježna bomba' stiže u Europu: Sprema se promjena vremena, evo što čeka Hrvatsku

Na današnji dan prije dvije godine Hrvatsku je zabijelio snijeg
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/3
19.11.2023.
u 22:35

Što se tiče ponedjeljka, u većini Hrvatske ojačat će južina, dok bi kiša mogla pasti uglavnom na sjevernom Jadranu i u gorju. Kao i ove nedjelje, zasad nema najavljenih upozorenja DHMZ-a

Nanosi snijega u idućim danima očekuju Ujedinjeno Kraljevstvo, prognoze su britanskog Meteorološkog ureda koji za Otok najavljuje veće zahlađenje do vikenda. Temperature bi prvo mogle pasti ispod ništice sredinom tjedna, a prvi snijeg mogao bi pasti na sjeveru Engleske, prenosi Daily Mail

- Kako će se približavati vikend, tako će kiše biti diljem juga, a ona će donijeti i hladnije vrijeme sa sjevera. Snježni nanosi mogući su i u gorju, no zasad nije poznato koliko bi takvi uvjeti mogli trajati - poručili su iz Meterološkog Ureda. A snijeg najavljuje i Državni hidrometeorološki zavod za Hrvatsku, i to za utorak kada se također očekuje promjena vremena, nakon što su prošloga tjedna prve pahulje snimljene na planinama. 

Na današnji dan prije dvije godine Hrvatsku je zabijelio snijeg
1/7

- U hladniji utorak na kopnu oblačno s kišom, osobito u prvom dijelu dana, a uz pad temperature u višem gorju moguć je i snijeg. Zatim još hladnije, u srijedu u gorskoj Hrvatskoj susnježica i snijeg, drugdje od sredine dana prestanak kiše i smanjenje naoblake, a u četvrtak još sunčanije. Slab do umjeren sjeveroistočni vjetar, u srijedu ponegdje i jak, zatim slabiji. U četvrtak ujutro temperaturni minusi. Na Jadranu će u utorak prevladavati oblačno, povremeno s kišom, mjestimice izraženijom uz grmljavinu. U srijedu prestanak kiše i poslijepodne smanjenje naoblake, zatim pretežno sunčano. U utorak će jako jugo najprije na sjeveru okrenuti na jaku buru, koja u srijedu može biti i olujna, osobito podno Velebita. Temperatura u postupnom padu - prognozirao je meteorolog Tomislav Kozarić za HRT

Što se tiče ponedjeljka, u većini Hrvatske ojačat će južina, dok bi kiša mogla pasti uglavnom na sjevernom Jadranu i u gorju. Kao i ove nedjelje, zasad nema najavljenih upozorenja DHMZ-a ni za ponedjeljak

POVEZANI ČLANCI:

U središnjim i istočnim predjelima djelomice sunčano, a na Jadranu i područjima uz njega promjenjivo oblačno. Mjestimice malo kiše u drugom dijelu dana na sjevernom Jadranu i u gorju, najavljuje DHMZ. Uz jače naoblačenje navečer kiša češća, a u noći na utorak proširit će se i u ostale krajeve. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. Na Jadranu ujutro bura, zatim jugo i južni vjetar u jačanju. Najniža jutarnja temperatura od 1 do 5, na Jadranu od 7 do 12 °C. Najviša dnevna od 10 do 15, na obali i otocima od 15 do 18 °C.

>> VIDEO Prirodni fenomen pretvorili u zabavu! Opatijski kukali igraju picigin u jezeru koje nastaje nakon obilnih kiša

Komentara 11

MI
mikimouse12
04:59 20.11.2023.

Snjezna bomba, a onda napisu temperatura od 1do 5 haha

PV
prcko.vita
07:07 20.11.2023.

Opet sam pročitala cijeli članak da bi mogla shvatiti i zaključiti, prvo u višem gorju moguć je i snijeg, a drugo za većinu građana Hrvatske zimske gume nisu potrebne.

OK
Okrad11
06:18 20.11.2023.

Znači imamo "Meterološki ured" iz kojeg nešto poručuju i "Državni hidrometeorološki zavod za Hrvatsku" koji nešto najavljuje i novinara koji najavljuje dolazak 'Snježne bombe' u Europu iz nepoznatog smjera. A kiša koja će padati na jugu donijet će hladnije vrijeme sa sjevera. "Tu tu tu nema nam pomoći...."

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije