Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
toplije, ali...

Meteorolozi najavili novu snažnu promjenu, moguć i snijeg

Zagreb: Kišno jutro u centru grada
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
19.11.2023.
u 07:17

Nedjelja još razmjerno stabilna, ali svježa, nekima i hladna, premda manje vjetrovita od subote, na Jadranu i sunčana

Prema prognozi DHMZ-a danas će biti djelomice, na jugu i pretežno sunčano vrijeme. Prijepodne uz prolazno više oblaka mjestimice u unutrašnjosti moguće je vrlo malo kiše. Vjetar većinom slab do umjeren jugozapadni. Na Jadranu slabo do umjereno jugo i jugozapadni vjetar, popodne sjeverozapadni, a ujutro pa opet navečer na jugu i bura. Najviša temperatura između 8 i 12, na Jadranu od 13 do 16 °C.

Od ponedjeljka do srijede, kako javlja DHMZ bit će promjenljivo, ponegdje i pretežno oblačno, povremeno s kišom. Glavnina oborine u većini krajeva potkraj ponedjeljka i u utorak, na Jadranu i u obliku pljuskova praćenih grmljavinom. U srijedu postupno smirivanje, a ponekog izraženog pljuska može biti još samo na jugu, a uz zahladnjenje u gorju je moguće i malo snijega.

Vjetar na kopnu većinom slab, u srijedu umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će u ponedjeljak prolazno zapuhati umjereno i jako jugo, u utorak okrenuti na buru koja će jačati te se do srijede proširiti duž obale. Dnevna temperatura u postupnom padu.

Nedjelja još razmjerno stabilna, ali svježa, nekima i hladna, premda manje vjetrovita od subote, na Jadranu i sunčana, piše HRT. Na kopnu oblačnije, ujutro uz česti mraz, zatim samo rijetko i prolazno uz gdjekoju kišnu kap. Početkom novoga tjedna toplije, ali uz novu povremenu kišu, na Jadranu vjerojatno i u obliku lokalno izraženijih pljuskova s grmljavinom, posebice u utorak, kada će, kao i u srijedu, ponegdje u gorju pasti i malo snijega. Od početnog juga - od utorka do četvrtka ponovno mjestimice jaka bura s olujnim udarima, s kojom će se atmosfera stabilizirati.

VEZANI ČLANCI:

"U ponedjeljak na Jadranu opet okreće na jugo. Intenzivnija kišna epizoda dolazi u noći na utorak - mjestimice je moguća i obilnija oborina, a lokalno i izraženi pljuskovi s grmljavinom, osobito u utorak u Dalmaciji. Od utorka će biti i razmjerno vjetrovito, najprije uz jak jugozapadnjak, pa buru, na udare i olujnu. Utorak i srijeda i u unutrašnjosti uglavnom oblačni, tmurni, povremeno uz kišu, u gorskoj Hrvatskoj prolazno i susnježicu i snijeg. U ponedjeljak oborina će u većini mjesta još izostati te će biti i sunčanih razdoblja. Danju postupno svježije, osobito u srijedu uz mjestimice jak sjeveroistočnjak.", prognozirala je za HRT dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a.

Komentara 1

GI
Gitte
09:16 19.11.2023.

Imam grijanja na Krku u Kući Solar Struja a po njihovoj prognozi moraću jo 10 metara Drva jeli stalno dolaze nevremena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije