Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autentičnost izjave

Poslušajte snimku - evo što je Mektić rekao o Srebrenici

Foto: Hassan Haidar Diab
1/2
10.02.2018.
u 13:16

Mektić je odbacio pisanje Večernjeg lista u Obzoru 10. veljače kako je u intervjuu rekao da “Srbi moraju da prođu katarzu i priznaju genocid u Srebrenici”

Redakcija Večernjeg lista odlučila je objaviti audio snimku u dijelu u kojem ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić odgovara na pitanje o genocidu u Srebrenici, kako bi se potvrdila autentičnost izjave ministra sigurnosti Dragana Mektića nakon što je odbacio pisanje Večernjeg lista u Obzoru 10. veljače kako je u intervjuu rekao da “Srbi moraju da prođu katarzu i priznaju genocid u Srebrenici”, precizirajući da se u Srebrenici dogodio stravičan zločin.

- Apsolutno nisam tako komentirao to pitanje vezano za Srebrenicu i u potpunosti ga odbacujem i demantiram. O zločinu u Srebrenici govorio sam u kontekstu izjave Milorada Dodika i to je djelomično navedeno u intervjuu, kad sam rekao da je dvije tisuće i neke godine Dodik javno na televiziji kazao da mu je "potpuno jasno i da je nedvosmisleno da je u Srebrenici počinjen genocid" - izjavio je Mektić novinarima u Sarajevu. 

Snimku možete poslušati ovdje:

Komentara 89

DU
Deleted user
13:53 10.02.2018.

ova primitivčina je rekla da je zločin počinjen, ali da ga nije počinio srpski narod.

KO
koraknaprijed
13:56 10.02.2018.

Srpske laži,zar je to vrijedno naslova?

Avatar NGJared
NGJared
08:39 11.02.2018.

Ovo je ekalantan primjer zamjene teza, odnosno argumenta strašila i ovo čine novinari redovito. Uzmu nečiju izjavu, izvuku iz konteksta, izokrenu i onda napišu da je netko rekao tu izvrnutu tezu. Nemam pojma o čemu se ovdje radi, niti tko je dotični, ali poslušao sam snimku i ovo što pišete ovdje i jasno mi je kao dan da pišete neistine, konkretno autor članka Hassan Haidar Diab. Ovaj je rekao da je zločin počinio, citiram, "netko otuđen od srpskog naroda, da to nitko nije mogao učiniti u njegovo ime i u ime srpskog naroda" i da je za to da ti pojedinci odgovaraju za zločin. Nije, dakle, rekao da Srbi moraju proći katarzu. Novinari su najveći lažovi na svijetu, čak veći i od političara. Eto zašto vas zovu "fake news"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije