Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Snijeg u Gorskom kotaru i Lici

29.11.2008.
u 00:49

Snijeg pada u Gorskom kotaru i Lici, a u ostalom dijelu zemlje kolnici su mokri i skliski od kiše, javio je Hrvatski autoklub u 23 sata.

Zbog niskih temperatura ponegdje je moguća i poledica. U sjevernom primorju puše mjestimice bura s olujnim udarima.

HAK upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da održavaju sigurnosni razmak između vozilâ. Također upozorava i na moguće odrone zemlje i kamenja na cestama u gorju, posebice duž Jadranske (D 8) i Ličke (D 1) magistrale.

Zimski uvjeti proglašeni su na većini cesta u Gorskom kotaru (zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozilâ moraju imati zimsku opremu). U Lici su zimski uvjeti proglašeni za D 23 Senj-Žuta Lokva.

Zbog bure, dionicom Jadranske magistrale (D 8) između Bakra i Novog Vinodolskog, zabranjen je promet za I. skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle) dok je na dionici od Novog Vinodolskog do Senja zabranjen promet za I. i II. skupinu (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle i vozila s natkrivenim teretnim prostorom).

Vozače se upozorava na ugažen snijeg i led mjestimice na dionici autoceste A 6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Oštrovica i Bosiljevo 2. Snijeg pada i na dionici autoceste A 1, između čvorova Bosiljevo i Otočac, te na širem području Korenice.

Izvanredan prijevoz kreće se od 22 sata na relaciji : Vilanija (Umag) - Ž 5002- ulaz Umag na Istarski ipsilon B9 - izlaz Nova Vas - D 301 - Novigrad - Ž 5002 -Antenal. Predviđeno vrijeme trajanja je oko 3 sata.

Sutra u 8 sati krenut će izvanredni prijevoz tereta velikih dimenzija na relaciji: luka Zadar-autocesta A 1-čvor Žuta Lokva-Vratnik.

Na graničnim prijelazima promet je rijedak.

U prekidu je trajektna linija prema otoku Hvaru na relaciji: Sućuraj-Drvenik. Ostali trajekti plove prema redu plovidbe.

(Hina)


Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije