Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brojne intervencije

Snažno nevrijeme diljem Hrvatske: U Zagrebu stablo palo na auto, u Šibeniku razbijen policijski kombi

Sibenik: Jak vjetar srusio veliko drvo i razbio policijski kombi
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/9
16.05.2023.
u 11:14

Najviše intervencija zabilježeno je na lokacijama: Novo Naselje i Grab (Gračac), Obrovac, Benkovac, Lišane Ostrovičke i Turanj.

Zbog nevremena koje je zahvatilo Hrvatsku vatrogasci su zabilježili niz intervencija. U Zagrebu u Martićevoj ulici stablo se srušilo na automobil. U glavnom gradu pada kiša i puše vjetar. Jak vjetar srušio je stablo u Šibeniku i razbio policijski kombi. U Zagrebačkoj županiji zabilježeno je 7 intervencija na području Velike Gorice, Svetog Ivana Zeline, Rugvice i Veleševca, a u kojima su angažirana 24 vatrogasca s devet vozila, javila je Hrvatska vatrogasna zajednica. 

Video: Zabrinjavajuća situacija zbog nabujalih rijeka: Poplavljene ceste i dvorišta, očekuje se još oborina

Nadalje, u razdoblju od 14. svibnja, otkako je Zadarsku županiju zahvatilo vremensko nevrijeme praćeno obilnom kišom, zabilježene su 64 tehničke intervencije koje su se odnosile na ispumpavanja vode iz objekata i izvlačenje vozila iz vode, a na kojima je sudjelovalo 149 vatrogasca sa 73 vozila.

Najviše intervencija zabilježeno je na lokacijama: Novo Naselje i Grab (Gračac), Obrovac, Benkovac, Lišane Ostrovičke i Turanj. Na području Obrovca trenutačno su angažirana 23 vatrogasca s osam vozila iz JVP-a Zadar i Intervencijske vatrogasne postrojbe Zadar te DVD-ovi Obrovac, Jasenice i Žegar. Rade se smjene vatrogasaca koji neprestano izrađuju zečje nasipe te ispumpavaju poplavljene objekte.

Na području Gračaca angažirano je osam vatrogasaca s dva vozila iz JVP-ova Gračac i Pag te DVD-a Pag. Nadalje, u Šibensko-kninskoj županiji zabilježeno je najviše intervencija na području Knina i Srime, ukupno 22 tehničke intervencije, koje se odnose na ispumpavanja vode, uklanjanje grana s prometnica, izvlačenje osobe iz vozila u vodi i na sanaciju šahtova te izradu zečjih nasipa. U ovim je intervencijama ukupno sudjelovalo 55 vatrogasaca s 24 vatrogasna vozila, izvijestila je Hrvatska vatrogasna zajednica.

I na području Splitsko-dalmatinske županije uslijed kišnog nevremena zabilježeno je osam tehničkih intervencija, a koja se odnose na ispumpavanja objekata i potopljenog broda, odčepljenja oluka, uklanjanje granja i stabla. Ukupno je angažirano 27 vatrogasca sa sedam vozila, a najviše intervencija bilo je u Splitu, Marini i Supetru.

Sibenik: Jak vjetar srusio veliko drvo i razbio policijski kombi
1/7

I u kontinentalnom dijelu Hrvatske zabilježen je povećan broj intervencija zbog sanacije kišnog nevremena. U Požeško-slavonskoj županiji zabilježene su 23 tehničke intervencije koje su se odnosile na ispumpavanja vode iz kuća, bunara, dvorišta te pregled šahtova i čišćenje prometnica od nečistoća. Na  tim intervencijama ukupno je sudjelovao 81 vatrogasac s 24 vozila.
U Karlovačkoj županiji angažirana su 82 vatrogasca s 38 vozila, a zabilježeno je 11 tehničkih intervencija i ostalih operativnih aktivnosti koje uključuju ispumpavanje vode, uklanjanje stabala, izradu zečjih nasipa i punjenje vreća pijeskom. Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježeno je 14 tehničkih intervencija prouzročenih kišnim nevremenom te su angažirana 42 vatrogasaca s 15 vozila.

Osim toga, rade se pripremne radnje za obranu od poplava na području Hrvatske Kostajnice, a najviše intervencija bilo je na području Novske, Kutine, Lekenika, Hrvatske Kostajnice, Dvora i Rujevca. Intervencije su zabilježene i na području Međimurske županije u kojima je angažirano 20 vatrogasaca sa sedam vatrogasnih vozila, na području Bjelovarsko-bilogorske županije gdje je angažirano 27 vatrogasaca s osam vozila te na području Virovtičko-podravske u kojima je angažirano 40 vatrogasaca s 13 vozila. I u Varaždinskoj županiji zabilježeno je devet intervencija na području Varaždin Brega, Ludbrega, Varaždinskih toplica, u kojima je angažirano 32 vatrogasaca s 11 vozila te u Krapinsko-zagorskoj županiji, gdje je najviše intervencija bilo na području Krapine, Đurmanca i Pregrade, a u kojima je angažirano ukupno 18 vatrogasaca s 8 vozila.

Na području Primorsko-goranske županije zabilježeno 17 tehničkih intervencija prouzrokovanih jakom i olujnom burom, a koje se odnose na uklanjanja stabala, uklanjanja lima i stupa za prijenos električne energije. U saniranju posljedica angažirano je ukupno 65 vatrogasaca sa 18 vozila iz JVP-a Rijeka i Opatija te DVD-a Bribir i Halubijan. Neke od intervencija još su u tijeku.

Komentara 1

DU
Deleted user
20:27 16.05.2023.

nije dobro, zbog ljudi i imovine, nesreca je to. nadam se da ce dio novca od turizma ublaziti stetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije