Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEVRIJEME

Hrvatska pod vodom: Iz cijele zemlje stižu dojave o poplavama

Šibenik pod vodom
Foto: PIXSELL
1/20
22.12.2019.
u 16:31

I dok su mnoga područja već poplavljena nekima opasnost tek prijeti. Zbog opasnosti od izlijevanja Sutle, Raše i Mirne za područja oko Klanjca u Hrvatskom zagorju, Most-Raša te Most-Buzet na snazi su tako redovne mjere obrane od poplave

Jako jugo i veliki valovi potopili su rive i stvarali probleme u prometu. DHMZ javlja kako će danas vrijeme biti pretežno oblačno s kišom, na Jadranu i predjelima uz njega i izraženijim pljuskovima s grmljavinom, a tijekom dana prestanak oborina i razvedravanje.

Izvještaji o poplavama dolaze iz cijele Hrvatske. U Istri je tako nabujala Pazinčica, koja se izlila iz korita već jučer, u kombinaciji s velikom količinom kiše koja pada cijeli dan uzrokovala potapljanje Pazinske jame.

VIDEO/FOTO Zbog velike količine kiše potopljena Pazinska jama

Šibenik pod vodom Šibenik pod vodom
1/10

Razina mora na šibenskoj rivi također dosegnula je rekordnu razinu. Dolac je opet poplavio, a i more se izlilo i na poznatom kupalištu Jadrija, javlja ŠibenikIN. 

VIDEO/FOTO Šibenik pod vodom

Šibenik pod vodom Šibenik pod vodom
1/15

Jutros oko 9 sati i 15 minuta područje između Arbanasa i Ričina pogodila je snažna pijavica, javlja Zadarski.hr.

Kako su javili čitatelji, u svega 15-ak minuta, koliko je nalet trajao, počupana su stabla, letjeli su krovovi...Najgore je bilo oko bivše Biogradske ceste na koju su pali ogromni čempresi koje je vjetar iščupao iz korjena. Ulica je ostala neprohodna. 

Pod vodom su Kaštela, poplavljene su rive na Hvaru, Korčuli, u Rogoznici, Šibeniku, Splitu... Slična je situacija i na obalama Milne i Trogira, javlja Dalmatinski portal.

Istramet je na svojoj Facebook stranici objavio da je poplavljena i riva u Vrsaru.

I dok su mnoga područja već poplavljena nekima opasnost tek prijeti. Zbog opasnosti od izlijevanja Sutle, Raše i Mirne za područja oko Klanjca u Hrvatskom zagorju, Most-Raša te Most-Buzet na snazi su tako redovne mjere obrane od poplave. Najkritičnija je Mirna čiji je vodostaj trenutno na 329 cm, a cijelo popodne bilježi kontinuirani rast te ako se nastavi takav trend izgledno je skoro proglašenje i izvanrednih mjera.

Ključne riječi

Komentara 13

GI
Gips
21:22 22.12.2019.

Ne kupujte crveni mini šibenskih registracija. Velika mogućnost da je presoljen

Avatar Slobo iz Moskve
Slobo iz Moskve
17:11 22.12.2019.

to nije nista hebate kod nas Potok veci negu tu kod vas 2 centimetra vode..

DU
Deleted user
22:56 22.12.2019.

mislim da su se vatrogasci naradili......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije