Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODRHTAVANJE U CRNOJ GORI

Snažan potres probudio uplašene ljude: 'Treslo je najmanje 30 sekundi'

EMSC
14.03.2024.
u 06:47

Prema podacima EMSC-a do potresa je došlo u četiri sata i šest minuta u noći, a epicentar je bio 76 kilometara sjeverozapadno od Podgorice na dubini od 10 kilometara.

'Jak i snažan potres', 'Treslo je najmanje 30 sekundi', 'Jako je drmalo', neki su od komentara koje su ostavljali građani Crne Gore na stranici EMSC-a reagirajući na potres koji ih je probudio usred noći

Prema podacima EMSC-a do potresa je došlo u četiri sata i šest minuta u noći, a epicentar je bio 76 kilometara sjeverozapadno od Podgorice na dubini od 10 kilometara.

Seizmografi Seizmološke službe RH zabilježili objavili su kako je potres magnitude M=5.6 pogodio područje u Crnoj Gori 56 kilometra sjeveroistočno od Dubrovnika. Intenzitet u epicentru procijenjen iz magnitude iznosio je VII (sedam) stupnjeva EMS, navode u priopćenju.

VEZANI ČLANCI

'Jako zatreslo dva puta, drugi put jače', 'Probudilo nas je, dobro streslo', 'Prilično jako i dugo podrhtavanje', 'Dosta jak potres i dugo je trajao. Nema vidljive štete', neki su od komentara iz Hrvatske.

Nedugo nakon prvog podrhtavanja tla, u 4 sata i 14 minuta dogodio se još jedan potres nešto slabijeg intenziteta od 3,4 stupnja prema Richteru s epicentrom nedaleko od prvog, na crnogorskoj strani granice.

Oba potresa dogodila su se na području općine Nikšić, u selu Donje Čarađe, a najbliži grad epicentru je Gacko. Potres se osjetio širom Dalmacije, posebno na dubrovačkom području, ali izvješća dolaze i iz Splita i Šibenika, objavili su lokalni mediji. Na društvenim mrežama oglasio se velik broj stanovnika Crne Gore koji opisuju uznemirenost i strah nakon što ih je potres probudio.

FOTOGALERIJA U Međimurju pronađena droga Galaxy: Prijavljeno 13 osoba, ima i uhićenih

1/15

Komentara 3

MO
montello
14:54 14.03.2024.

Treslo jenocas pno probdio me.potres

Avatar rubinet
rubinet
10:59 14.03.2024.

Nikšić? Sve se vraća, sve se plaća.

TR
tratincica68
08:13 14.03.2024.

Sta brisel ne stresne malo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije