Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatski autoklub

Smjena turista: Za vikend opet velike gužve na autocestama

gužva,autocesta
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
08.08.2014.
u 20:22

Na izlazu Demerje, kako bi se smanjile gužve na ulazu u Zagreb, u subotu će se cestarina moći platiti i gotovinom

Za ovaj vikend, još jedan udarni u turističkoj sezoni, Hrvatski autoklub očekuje velike gužve na prometnicama, slične onima od prošlog vikenda. U HAK-u navode da očekuju uobičajenu smjenu turista na obali, ali i jak tranzitni promet prema istoku zemlje i obrnuto. Tako je već od jučer popodne jačao promet u smjeru mora, na autocestama A1 i A6 Rijeka - Zagreb, ali i na autocesti A3 Bregana - Lipovac.

Jačanje prometa očekuje se i danas od ranih jutarnjih sati na autocestama A2 Zagreb - Macelj i A4 Zagreb - Goričan u smjeru Zagreba. Najznačajnije gužve ponovno se očekuju na naplatnoj postaji Lučko, na ulasku na autocestu kamo će se slijevati kolone iz smjera zagrebačke obilaznice i autoceste A2 Zagreb - Macelj, i to od 6 do 15 sati, dok se na izlasku prema Zagrebu kolone očekuju od 9 do 20 sati. Tijekom subotnje gužve, zbog što bolje protočnosti, djelatnici autocesta i policija regulirat će promet na naplatnoj postaji Demerje, na izlasku s autoceste, na kojoj će se cestarina, samo u subotu, moći platiti i u gotovini, dok se ostalim danima smije plaćati samo karticama i ENC-om.

Na naplatnoj postaji Trakošćan (A2 Zagreb - Macelj), kolone na izlasku prema graničnom prijelazu Macelj trajat će do večeri.

>>Smanjile se kolone na A1, ali promet je i dalje pojačan

Komentara 2

Avatar tajar
tajar
21:17 08.08.2014.

Gužve će se znatno smanjiti kad autoceste dođu u ruke koncesionara!

VE
vecernjijegovno
23:57 08.08.2014.

Naporni su više, jedva čekam da odu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije