Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PALA PODUZETNA TROJKA

Smislili poseban računali program kojim su naređivale bankomatima isplatu novca. Uzeli 150.000 kuna

Nel Pavletic/PIXSELL
23.11.2021.
u 13:01

Trojac je ispitan na  riječkom tužiteljstvu, nakon čega su dovedeni pred suca istrage Županijskog suda u Rijeci radi određivanja istražnog zatvora.

 

Kako iskoristiti računala za kriminal, vjerojatno je bilo misao vodilja trojca koji je sada osumnjičen za zloporabe naprava, pokušaje krađe, krađe... Riječ je  muškarcima u dobi od 30, 33 i 28 godina, koji se sumnjiče za više djela koja su počinili  od 15. siječnja do 21. studenog 2021.

Pojednostavljeno rečeno, trojac je izradio  zasebne računalne programe i računalne uređaje, koje su zatim koristili za spajanje na računalni sustav bankomata na širem području Rijeke. Sumnjiči ih se da su nasilno otvarali klizne ladice uređaja, nakon čega bi se spojili računalni uređaj s računalnim sustavom bankomata.

Zahvaljujući tome, mogli su neovlašteno pristupati računalnim sustavima oštećenih pravnih osoba te im izdavati naloge za isplatu novca. Tako si je poduzetni trojac u tri navrata na bankomatima isplatio novac, a  šteta je oko 150.000 kuna. Trojac je ispitan na  riječkom tužiteljstvu, nakon čega su dovedeni pred suca istrage Županijskog suda u Rijeci radi određivanja istražnog zatvora. 

VIDEO: Tragedija kod Grabeštice pokraj Šibenika: Grom udario u brod, poginuo muškarac

Ključne riječi

Komentara 2

RU
rucna
20:20 23.11.2021.

Krelci, svaki automat ima kamere.

OB
obican
15:43 23.11.2021.

Istrazni zatvor? Tusucu puta su bolji od onih od koje drzava kupuje i sto puta preplacuje. Umjesto da ih zaposlite, da vam spasavaju kompjutorske probleme, vi njih u corku, a podobnoj ministarsku funkciju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije