Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠVEDSKI SLUČAJ

Službenu karticu ‘peglala’ za pelene pa otišla iz politike

šveđanka
Reuters/PIXSELL
22.09.2010.
u 22:07

Sadašnja predsjednica švedske Socijaldemokratske stranke Mona Sahlin 1995. privremeno se povukla iz politike pošto su mediji objavili da je na službenu karticu kupovala dječje pelene, čokoladu i ostale osobne potrepštine.

U listopadu 1995. švedski je list Expressen otkrio da je Mona Sahlin, koja je tada bila zamjenica premijera i bila smatrana glavnim kandidatom za nasljednika premijera Ingvara Carlssona, potrošila više od 50.000 švedskih kruna na službenim karticama za privatne troškove.

Koristila se karticama za kupnju odjeće i privatni najam automobila. M. Sahlin, koja je novac uvijek uredno vraćala, tvrdila je da njezina službena i privatna kartica izgledaju posve isto te da je zabunom službenom karticom plaćala privatne troškove.

Mediji su također otkrili da ima velik broj neplaćenih parkirnih kazni te da ne plaća pretplatu, a i kasni s plaćanjem vrtića. Nakon niza napisa u tisku Mona Sahlin povukla se iz politike i zatražila da se protiv nje pokrene postupak. Na koncu je kaznena prijava protiv nje odbačena, a ona se vratila u politiku i 2007. postala prva žena na čelu socijaldemokrata. Godine 1996. izdala je i knjigu o svojoj aferi. Mediji su njen slučaj nazvali “afera Toblerone”, jer se M. Sahlin branila rečenicom da nije kupila ništa osim “dvije čokolade Toblerone, pelena i cigareta”.

Komentara 14

OB
-obrisani-
00:02 23.09.2010.

22.09.2010. u 23:51h Kosovo_je_srce_Albanije je napisao/la Ja nisam Musliman al me iznenadio tvoj nick i razmisljanje.

OB
-obrisani-
16:08 23.09.2010.

((( Haman bolan kazu da je Bosna u obliku SRCA a ovo tvoje; /Kosovo_je_srce_Albanije je napisao/la:/ u obliku dignutog k.hurca zabijenog ti u Srbiju.)))

OB
-obrisani-
23:51 22.09.2010.

\"\"SD, su RASISTI i danas su objavili: da su svi Muslimani fanatici i pedofili te ih zato treba istjerati sve iz Svedske ----------------- Bilo bi lijepo da to potkrijepiš linkom. A da su ne znam kakvi fanatici puno su manjiji od islamskih fanatika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije