Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAROVI ZA USKRS

Slunjski policajci darivali obitelj Mateša, a HŽ stradalog kolegu

slunj
Ivona Škalamera/VLM
01.04.2010.
u 16:04

Policajci su prikupili novac za izgradnju cjevovoda kojim će obitelj dobiti vodu nakon sedam godina, a stradali kondukter na dar je dobio samohodna elektronička invalidska kolica.

Više mi ništa ne treba. To je dar s neba. Zahvaljujem svim dobrim ljudima. Nemam više riječi – bila je dirnuta velikom gestom slunjskih policajaca samohrana majka troje djece Bernardina Mateša. S kćerima od 10 i 16 godina i jednogodišnjim sinom u kući u Glinskom Vrelu 163 kraj Slunja sedam godina živi bez vode.

Nije se moglo do kuće

Stoga su djelatnici PP Slunj u vrijeme korizme prikupili novac da se izgradi 370 metara cjevovoda, naprave iskopi i postave cijevi. Komunalac je osigurao vodomjer, a Grad i slunjska ispostava Cesta Karlovac pijesak za uređenje prilaznog puta da bi se moglo doći do kuće. Načelnik PP Slunj Dražen Živčić i kontakt-policajac Ivan Obajdin donijeli su i paket s hranom, slatkišima i školskim priborom.

– Pili smo vodu s obližnjeg izvora. Tu sam prala i rublje. Sada će sve biti drugačije – kaže B. Mateša. Slunjska policija nije zaboravila ni samohranu majku Marinu Sminderovac i njezinu 12-godišnju kćer Snježanu koje žive u teškim uvjetima. Lani su im kupili televizor, perilicu rublja i dječju sobu, a sada su ih iznenadili prigodnim paketom za ljepši Uskrs.

Razloga za zadovoljstvo bilo je jučer i u kući Josipa Katića u Generalskom Stolu. Priča o kondukteru koji je dan nakon 47. rođendana 28. rujna 2000. u teškoj nesreći na Željezničkom kolodvoru u Zagrebu ostao bez noge dirnula je i njegove kolege. Devet godina nije izišao iz kuće. Nakon što su mu za Božić Udruga invalida rada Duge Rese i Savez udruge osoba s invaliditetom Županije organizirali akciju za kupnju električnog kreveta, sada su djelatnici i uprava poduzeća HŽ-putnički prijevoz prikupili 20.000 kuna za nabavu samohodnih elektroničkih invalidskih kolica.

Opasan posao

Uz zahvale svima na pomoći Josip Katić prisjetio se strašne nesreće nakon koje mu je amputirana lijeva potkoljenica. U bolnici je zaražen bakterijskom infekcijom zbog koje ni danas ne može zamijeniti neupotrebljivi desni kuk umjetnim.

– Na početku sam radio na ranžirnom kolodvoru u Zagrebu. Nažalost, nagledao sam se sličnih nesreća, mladića koji su ostali bez nogu. Znamo da vam je teško. Željezničarski posao je opasan, iako mnogi toga nisu svjesni – kazao je za posjeta predsjednik uprave HŽ-putničkog prijevoza Marijan Klarić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije