Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
presuda

Slučaj Sloga: Marinac, Šestak i Šket oslobođeni

sloga
Marijan Sušenj/PIXSELL
09.05.2011.
u 10:53

Šestak i Marinac bili su pod sumnjom da su Slogi odobrili kredit od pet milijuna kuna koji nije vraćen i tako oštetili Podravku

Bivši Podravkini čelnici Darko Marinac i Zdravko Šestak te nekadašnji direktor koprivničke tvornice obuće Sloga Darko Šket danas su na Općinskom sudu u Koprivnici oslobođeni optužbi za nesavjesno poslovanje i zlouporabu položaja i ovlasti u slučaju Sloga. Tužiteljstvo je Marinca kao predsjednika Podravkine uprave i Šestaka kao njezina člana teretilo da su 2007. godine na svoju ruku odobrili kredit od pet milijuna kuna posrnulim obućarima uz nedovoljno osiguranje naplate, a Šestaka i Šketa da su dvije godine kasnije sklopili sporazum o osiguranju novčane tražbine zasnivanjem založnog prava na Sloginim nekretninama kako bi Podravka namirila dugovanje, no da su time oštetili ostale vjerovnike kada je Sloga završila u stečaju. Na posljednjem ročištu obrana je za svjedoka pozvala i Damira Polančeca.

Obrazlažući nepravomoćnu presudu, sutkinja Vesna Piškorec-Kuzmić kazala je da u vrijeme kada je kredit bio odobren Sloga nije bila u blokadi pa se nije moglo znati u kakvoj će se situaciji tvrtka naći. Kaznena odgovornost, kazala je sutkinja, ne može se temeljiti na predviđanju događaja te je uputila Podravku da imovinsko-pravni zahtjev zbog štete od pet milijuna kuna ostvari u parnici. Državno odvjetništvo najavilo je žalbu.

– Osjećam se jadno. Sude mi jer sam potpisao pismo namjere. Jesam li time stvorio obvezu i nekog oštetio? Potpisao sam više od sto pisama namjere, ne razumijem zašto nisam dobio još 99 imovinskih zahtjeva. Ja sam čovjek s najviše optužnica u povijesti Podravke. Mislite li vi, Koprivničani, da je tome zaista tako? – ogorčen je bio Šestak.

Šket je izjavio da suđenja nije trebalo ni biti, a Marinac nije imao komentara.

Komentirajući presudu, sadašnji predsjednik Podravkine uprave Miroslav Vitković kazao je kako treba vjerovati sudu i dokazima. Dugovanje je, kaže, prijavljeno u Sloginu stečajnu masu, a kad je riječ o imovinsko-pravnom zahtjevu prema bivšim podravkašima, odluke će se donijeti nakon konzultacije s pravnicima.

 

Komentara 7

ZM
zmaj5
13:33 09.05.2011.

Naravno svi budu bili oslobođeni.Svi koji su maznuli veliku lovu. Na kraju budu sve natovarili Sanaderu,ali i to je pojeo vuk magare. Može se mali čovjek hebati,to je pravda,šuti i koprcaj se

DU
Deleted user
15:10 09.05.2011.

Pa naravno da je sudkinja u cudu kada je vidjela optuznicu, istu je vec danima mogla citati po novinama, napisali je novinari slicni Ivanki Toma, Malenici i jos desetine, naravno idejni vodje crveni kmeri!!!!

FR
friz
13:24 09.05.2011.

kredit je sigurno odabrila čistačica iz Podravke,koja je pritom oštetila namjerno firmu.Još jedna \"pobjeda \" hrvatskog pravosuđa.Pravosuđe oslobađa okrivljene,šteta je napravjena i to svjesno,a tko je kredit odobrio to sudac ne pita niti ga ne zanima.Bitno da to nisu odobrili oni koji su okrivljeni.Jer oni su bili najniže rangirani u Podravki i naravno nisu NIŠTA ZNALI. I tako sve pada na leđa jadne čistačice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije