Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I kolcem i lancem...
Povratak na članak

'Slučaj Franjo' otkrio: masa ponovno uzima u ruke reformu obrazovanja

Samo u posljednjih godinu dana zabilježeno je 20-ak slučajeva u našim školama u kojima su i učitelji i učenici bili žrtve, no tek medijskim ukazivanjem oni su dobili na važnosti i kakvoj-takvoj pozornosti stručnjaka i svih mjerodavnih

Komentari 4

RE
reborn
19:06 17.12.2018.

Dok god reforme vode Jokići, Jovanovići, Divljaci i slični "ideološki prosvjetitelji", dotle ne samo da od reformi neće biti ništa, ili da će jedino "zlo" biti bespotrebno potraćeni novci hrvatskih poreznih obveznika, već će reforme rezultirati daljnjim jačanjem mentaliteta kako je učenik - bog, a učitelj - sluga pokorni koji mora trpiti ispade tog infantilnog egocentričnog stvorenja zvanog - malo dijete. Posao učitelja je i odgajanje a za to mu trebaju biti na raspolaganju odgovarajući djelotvorni mehanizmi nagrađivanja i kažnjavanja, a onom malom postotku djece koja se ne uklapaju u standardne obrasce ponašanja treba osigurati odgovarajuće uvjete u specijaliziranim ustanovama.

VL
VK
VKSS
21:25 17.12.2018.

Reforme se provode od kad sam ja bio u skoli i stalno se jedno te isto vrti,kao i ovo za udbenike,te placa opcina,te drzava,te roditelji,te jedni ovako jedni onako...stavite da placa sve drzava i gotova prica,ali ne onda se ne bi imali prepucavati...ova isto ministrica u skoli je ne vole,komplicira sa glupostima,a i to sa tabletima,pa jel nije dovoljno sto djeca pilje cijeli dan u mob,pc,tv i jos neka i u skoli pilje cijelo vrijeme u tablet,a i zamislite kad 30 ucenika 5 je prazna baterija,3 je zaboravilo punjac...kaos...sve se to radi samo da se kao nesto radi...treba malo vise informatike uvesti,ali ovo je pretjerivanje..a sto se tice nasilja,nemas ti sta profesora pljuvati i gađati...ne znam ali da ne uzvratis moras imati jake zivce,takve treba odmah izbaciti iz skole...

VL
SE
senijor121
23:14 17.12.2018.

Najvažnija reforma bi bila potjerati najmanje 20 % nesposobnih učitelja koji maltretiranu našu djecu i služe kao loš primjer, a zaštićeni su kao lički međedi.

VL
VL
vlatx
23:44 18.12.2018.

Jedan od prvih koraka reforme bi trebao biti ukidanje općeg prosjeka ocjene, to je ujedno i najveći generator problema u školama. Prosjek ocjena pri upisu u srednju školu ne služi ničemu jer to ništa ne govori o stvarnom znanju učenika a što se lako može provjeriti prosjekom ocjena učenika odlikaša na kraju prve godine srednje škole.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.