1 22°C
  • reborn:

    Dok god reforme vode Jokići, Jovanovići, Divljaci i slični "ideološki prosvjetitelji", dotle ne samo da od reformi neće biti ništa, ili da će jedino "zlo" biti bespotrebno potraćeni novci hrvatskih poreznih obveznika, već će reforme rezultirati daljnjim jačanjem mentaliteta kako ... prikaži još! je učenik - bog, a učitelj - sluga pokorni koji mora trpiti ispade tog infantilnog egocentričnog stvorenja zvanog - malo dijete. Posao učitelja je i odgajanje a za to mu trebaju biti na raspolaganju odgovarajući djelotvorni mehanizmi nagrađivanja i kažnjavanja, a onom malom postotku djece koja se ne uklapaju u standardne obrasce ponašanja treba osigurati odgovarajuće uvjete u specijaliziranim ustanovama.

  • VKSS:

    Reforme se provode od kad sam ja bio u skoli i stalno se jedno te isto vrti,kao i ovo za udbenike,te placa opcina,te drzava,te roditelji,te jedni ovako jedni onako...stavite da placa sve drzava i gotova prica,ali ne onda se ne ... prikaži još! bi imali prepucavati...ova isto ministrica u skoli je ne vole,komplicira sa glupostima,a i to sa tabletima,pa jel nije dovoljno sto djeca pilje cijeli dan u mob,pc,tv i jos neka i u skoli pilje cijelo vrijeme u tablet,a i zamislite kad 30 ucenika 5 je prazna baterija,3 je zaboravilo punjac...kaos...sve se to radi samo da se kao nesto radi...treba malo vise informatike uvesti,ali ovo je pretjerivanje..a sto se tice nasilja,nemas ti sta profesora pljuvati i gađati...ne znam ali da ne uzvratis moras imati jake zivce,takve treba odmah izbaciti iz skole...

  • vlatx:

    Jedan od prvih koraka reforme bi trebao biti ukidanje općeg prosjeka ocjene, to je ujedno i najveći generator problema u školama. Prosjek ocjena pri upisu u srednju školu ne služi ničemu jer to ništa ne govori o stvarnom znanju učenika ... prikaži još! a što se lako može provjeriti prosjekom ocjena učenika odlikaša na kraju prve godine srednje škole.

Još iz rubrike Vijesti

Ilustracija
5
Nije životno ugrožena

Drama na Hvaru: Izbo ženu pa se ubio jer ga je prijavila za silovanje?

policija
Sudar

U Dubrovačkom primorju poginuo 39-godišnji motociklist

Ministar Lovro Kuščević
Prikuplja se dokumentacija

Provode se izvidi: Za Kuščevićevu imovinu zainteresirali se i istražitelji

50