Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"POLJANA S KOZLOVCEM"

Slovenski parlament izgubio sliku vrijednu nekoliko stotina tisuća eura

08.12.2008.
u 20:34

Slovenski parlament izgubio je impresionističku sliku s početka 20. stoljeća, vrijednu nekoliko stotina tisuća eura, a slučaj istražuje policija koja zbog interesa istrage ne otkriva detalje, ali je već obavila nekoliko informativnih razgovora, objavili su u ponedjeljak Slovenska nacionalna televizija i komercijalna televizija A kanal.

Slika "Poljana s kozlovcem" iz 1905. impresionističkog slikara Ivana Grohara, rađena u maniri francuskog poentilizma, nestala je sa zida u uredu potpredsjednika parlamenta, a slučaj istražuje policija, navela je televizijska postaja A-kanal.

Nije poznato je li slika bila osigurana i na koji iznos.

Ured je u prijašnjem mandatu pripadao tadašnjem potpredsjedniku Saši Pečeu iz redova Jelinčičeve Slovenske nacionalne stranke (SDS), no odbio je svaku vezu s njenim nestankom iako je ljubitelj slikarstva, objavio je A-kanal.

Parlamentarno vodstvo odbija komentirati slučaj, a po nekim navodima slika je zadnji put viđena početkom ove godine, a da nije na svom mjestu pokazalo se ove jeseni prilikom redovite inventure, objavili su slovenski mediji.

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije