Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sud za ljudska prava u Strasbourgu

Slovenija tuži Hrvatsku zbog Ljubljanske banke za 360 milijuna eura

Europski sud za ljudska prava
Foto: Reuters
1/3
15.09.2016.
u 14:00

Odluka je to slovenske vlade. Ministar pravosuđa Goran Klemenčić kazao je da Slovenija optužuje Hrvatsku za sustavno i samovoljno miješanje u pravosuđe

Slovenija tuži Hrvatsku na Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu za 360 milijuna eura! Slovenija tvrdi da podiže tužbu zbog kršenja sudskog postupka zbog Ljubljanske banke u Zagrebu, piše slovensko Delo.

Odluka je to slovenske Vlade. Ministar pravosuđa Goran Klemenčić kazao je da Slovenija optužuje Hrvatsko za sustavno i samovoljno miješanje u pravosuđe. 

Tvrde da je dug hrvatskih tvrtki prema Ljubljanskoj banci nastao kao posljedica raspada Jugoslavije. Slovenija ističe da je Ljubljanska banka bila najveća banka bivše države i da je godinama kreditirala razvoj. Budući da hrvatska poduzeća nisu podmirila svoje kreditne obveze, Ljubljanska banka pokrenula je pravne postupke, kako piše N1.

Pred Europski sud Slovenija je iznijela 26 slučajeva, a tužba bi trebala iznositi oko 360 milijuna eura. 

>> Tužili Hrvatsku zbog ubojstva svojih roditelja na tlu 'SAO Krajine'

Komentara 45

KR
kruti91
14:30 15.09.2016.

koliko ono milijardi ljubljanska banka duguje hrvatskim štedišama???

Avatar MK
MK
15:19 15.09.2016.

...Sosedi - ne ide to tako da gradani Hrvatske placaju ceh propalih investicija Ljubljanske Banke, ili kroz kradu njihove ustedevine, ili kroz kradu njihovih poreznih doprinosa kroz pljacku drzavnog proracuna RH. ...Rizik propalih investicija snosi Banka a ne netko treci.

PE
peugeot
15:07 15.09.2016.

Sta je Hrvatska skrivila da ima takvog susjeda-zloglasnog lopova (pljackaska Ljubljanska banka)? Kad ce Slovenija najzad poceti vracati ogroman devizni iznos koji vise od dvije decenije duguje stedisama stare devizne stednje u Bosni i Hercegovini? Pokvareni i do dna podli Slovenci uprkos odluke Suda za ljudska prava u Strasbourgu da moraju starim stedisama najzad vratiti njihov novac koji su im opljackali, cekaju da te stedise u BiH koji su mahom stariji ljudi UMRU i tako da im NIKAD NE VRATE NJIHOV OPLJACKANI NOVAC !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije