Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kritika

Slobodan Uzelac: Ne pomagajte, braćo Srbi, izgibosmo

uzelac
Anto Magzan/Večernji list
27.02.2011.
u 18:44

Slobodan Uzelac kritizirao je ministra za dijasporu Srbije Srđana Srećkovića zbog njegove izjave kako bi Srbi u Hrvatskoj trebali biti konstitutivni narod

U intervjuu novosadskom Dnevniku, potpredsjednik hrvatske Vlade Slobodan Uzelac kritizirao je ministra za dijasporu Srbije Srđana Srećkovića zbog njegove izjave kako bi Srbi u Hrvatskoj trebali biti konstitutivni narod ocjenivši da takve izjave ne pomažu srpskoj zajednici u Hrvatskoj.

- Takva vrsta pomoći me asocira na riječi iz poznate pjesme Zmaj Jove Ne pomagajte, braćo, izgibosmo... - rekao je Uzelac i dodao kako Srbima u Hrvatskoj ne pomažu poruke iz Srbije koje se šalju "mimo ljudi koji ovdje žive i o čijoj se koži radi" i bez razgovora s njima.

Potpredsjednik je istaknuo kako je otvara "pitanje dobre namjere tog pitanja" i podsjetio da se "više ne živi u vremenu Hrvatske kao dijela SFRJ".

- Danas tražimo nova rješenja i u novim okolnostima, u Hrvatskoj kao samostalnoj državi koja, nadam se zajedno sa Srbijom, ide u EU - rekao je Uzelac dodajući kako se najbolje rješenje za Srbe u Hrvatskoj neće pronaći ukoliko se "sve svede na pitanje konstitutivni narod, da ili ne" jer "položaj Srba u Hrvatskoj puno je složeniji od toga i ma koliko forma bila važna, neuporedivo je važniji sadržaj".

Ključne riječi

Komentara 234

DU
Deleted user
22:39 27.02.2011.

Ja sam čula da je uran opasan ?!

UT
utatica
19:15 27.02.2011.

Konačno glas razuma sa srpske strane!

MA
marko53
22:03 27.02.2011.

Srbi imali 500 godina državu- turkmenistan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije