Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRABROST!

Fotografija obišla svijet: Afganistanka hrabro gleda u pušku koju je taliban uperio u nju

REUTERS
09.09.2021.
u 12:55

Posljednjih dana bilo je više prosvjeda žena u kojem traže jednaka prava kao i muškarci, koja su imala tijekom američke vojne intervencije

Vladavina talibana u Afganistanu praktički nije ni počela, a nekoliko fotografija već je obilježilo njihovu vlast. Jedna od njih je i fotografija snimljena na prosvjedu koja pokazuje nevjerojatan trenutak kad Afganistanka hrabro gleda u pušku koju je u nju uperio taliban. 

Prizor je snimljen tijekom prosvjeda u Kabulu u utorak. 

Žena u ruci ima samo bocu vode, a jedan od militanata podignuo je pušku i uperio joj u glavu dok ga ona hladno, gotovo pa nezainteresirano gleda. Oko nje su se počeli okupljati i drugi ljudi. 

Identitet žene i što se dogodilo s njom nije poznato, piše Mirror. 

Mnogi na društvenim mrežama pohvalili su ženu zbog hrabrosti. Posljednjih dana bilo je više prosvjeda žena u kojem traže jednaka prava kao i muškarci, koja su imala tijekom američke vojne intervencije. 

Viša dužnosnica UN-a Alison Davidian izjavila je u srijedu da dobivaju svakodnevne izvještaje o sve lošijoj poziciji žena. Mnoge ne smiju napuštati kuću bez muške pratnje, a u pojedinim provincijama zabranjeno im je odlaziti na posao. 

– Strah se osjeća diljem zemlje – navela je i dodala da se ljudi itekako sjećaju talibanske vladavine u '90-ima. 

Ključne riječi

Komentara 22

PI
Pišmevrit
13:11 09.09.2021.

Zene tamo imaju veca muda od muskaraca

Avatar Croatino
Croatino
15:55 09.09.2021.

Da je afganistanska vlast zadnjih godina posadila koprive oko Kabula ovi talibani nikad u sandalama nebi usli u grad.

Avatar Vakserčina
Vakserčina
13:43 09.09.2021.

Dok ona ovako prkosi talibanima muž joj negdi u bosni prkosi Hrvatskim pograničnim policajcima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije