Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CroPig

Slavonski svinjogojci se iz Istre vratili razočarani

svinje
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
27.10.2014.
u 14:10

Već ranije slavonski svinjogojci su dogovorili suradnju s istarskim pršutarima i mislili su da je odlazak na međunarodnu smotru pršuta prilika za konkretnije razgovore pa možda i potpisivanje ugovora o količinama i isporuci.

Pomalo su se razočarani vratili slavonski svinjogojci iz Istre gdje je izaslanstvo udruge CroPig otišlo "snimiti" stanje i zainteresiranost istarskih pršutara za svinjske butove iz Slavonije.

Već ranije slavonski svinjogojci su dogovorili suradnju s istarskim pršutarima i mislili su da je odlazak na međunarodnu smotru pršuta prilika za konkretnije razgovore pa možda i potpisivanje ugovora o količinama i isporuci. No, sve je završilo na tome da Slavonci upute istarskim pršutarima službeni poziv pa će oni doći u studenom vidjeti što im Slavonci nude. Tek nekolicina pršutara se zanimalo kakve uvjete nude Slavonci za svinjske butove.

Predsjednik Udruge svinjogojaca Vukovarsko-srijemske županije, Dobromir Čović podsjeća kako su slavonski svinjogojci genetiku svojih svinja već prilagodili pršutu, koji zahtijeva određenu kvalitetu mesa, ali sada je, čini, se sve na početku.

- Imamo pojedinačnih upita i ljudi su obećali doći, ali nije to ono što smo mi zamislili. Nije smisao ovog projekta da nas nekoliko proda ovo malo svinja što imamo, nego da zajedničkim djelovanjem uspostavimo ozbiljnu i kontinuiranu suradnju, da povećavamo proizvodnju, osiguramo si tržište i redovitu opskrbu butovima slavonskih svinja - kaže Čović dodajući da su svinjogojci zbog toga i osnovali klaster.

>> CroPig krenuo u brendiranje kvalitetnog mesa s podrijetlom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije