Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Slavonski Brod: Plačući priznao da je zapalio ženu

03.02.2009.
u 13:00

SLAVONSKI BROD – Istražni sudac Županijskog suda Mirko Svirčević danas je ispitao Miju Konjetića (44) iz Sibinja, osumnjičenog da je u nedjelju oko 18 sati podmetnuo požar u kući svoje punice Ruže Ledić (78) u Ulici Ferde Filipovića u Brodu u kojem su poginule Ruža Ledić i njezina kći Ružica Konjetić (39), supruga osumnjičenog. Sa ženom dulje vrijeme ne živi u zajedničkom kućanstvu. Prema očevidu na mjestu tragedije, sumnja se da je Konjetić suprugu i punicu polio benzinom i zapalio ih, a potom došao u policiju i prijavio da gori puničina kuća.
 
 – Osumnjičeni je iznio obranu i uglavnom priznao navode iz kaznene prijave. Priznao je da je suprugu polio benzinom, ali se ne sjeća da je isto učinio i punici. Kao razloge svoga čina spominjao je nagomilane probleme, obiteljska razilaženja i neslaganje sa suprugom.

U njemu se, tvrdi, zbog svega toga nešto slomilo i učinio je to što je učinio te dodao da punici nije mislio nauditi jer je s njim bila u korektnim odnosima. Dajući iskaz, pokajao se i plakao je. Osumnjičenom je određeno zadržavanje od 24 sata, a u tome roku Županijsko državno odvjetništvo treba podnijeti istražni zahtjev i eventualno predložiti određivanje pritvora koji ne može biti dulji od šest mjeseci – kazao je sudac Mirko Svirčević.
 
 – Nema nikakve dvojbe da su dvije žene ubijene na osobito okrutan način – polivene su benzinom i zapaljene. Žrtve su trpjele velike bolove i postupak osumnjičenog za najstrožu je osudu.

Zato ćemo na prvom ročištu zastupati stav da je riječ o teškom ubojstvu, za što je u zakonu predviđena kazna zatvora od najmanje 10 godina ili kazna dugotrajnog zatvora – rekao je Stjepan Haramustek, županijski državni odvjetnik.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije