Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
A RAČUNI STIŽU

Slavonci godinama upozoravaju na lošu vodu

pitka voda slavina
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/3
20.07.2017.
u 22:04

Vodu iz slavine ne pijem od 2003., nego je kupujem. Mještani su nas nebrojeno puta zvali i žalili se na smrad vode, kaže načelnik Tordinaca

Mještani Slavonije kažu kako su u više navrata nadležne upozoravali na lošu kvalitetu vode koja im se isporučuje, ali i da već godinama nema pomaka nabolje. Voda sumnjive kvalitete i dalje im se isporučuje, ali im se isto tako isporučuju i računi za istu.

– Mi znamo da je kvaliteta vode koja se isporučuje mještanima Općini Tordinci loša, ali općina nikada nije dobila informaciju da se „pitka“ voda ne smije koristiti za spravljanje hrane za novorođenčad. To je odrađeno preko patronažnih sestara na terenu koje su roditelje uputili što i kako raditi. Ipak, mislim da smo i mi kao jedinica lokalne vlasti trebali dobiti službeni dopis – kaže načelnik Općine Tordinci Željko Matanović.

Općinske vlasti zadnjih su mjeseci uputili više dopisa Vinkovačkom vodovodu i dobili odgovor da se strpe.

– Osobno ja vodu iz slavine ne pijem od 2003., nego je kupujem. Isto rade i mnogi drugi mještani koji su nas nebrojeno puta zvali i žalili se na zamućenost vode i njezin smrad – rekao je Matanović.

U vrijeme afere s arsenom u vodi, ovoga proljeća u Komletincima kod Otoka, mještani su također često isticali da ih nikad nitko nije informirao kako da spravljaju hranu za djecu, mogu li je piti ili koristiti pri kuhanju.

Stručnjak za poljoprivredu i ekologiju Darko Znaor tada je rekao kako je jedan od osnovnih razloga loše kvalitete vode to što se poljoprivredne površine godinama tretiraju umjetnim gnojivima te raznim pesticidima i herbicidima, što sve na kraju odlazi u vodu.

Komentara 1

KE
kenedy
15:14 21.07.2017.

e zato bivsi direktori vinkovackog vodovoda, galic i milinkovic, nezaustavljivo napreduju na hdz-ovoj rang listi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije