Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poruka građanima

Upozorenje Zavoda za javno zdravstvo: Ne nasjedajte na dezinformacije...

Požar - split
Foto: Čitatelj Večernjeg lista
1/5
19.07.2017.
u 19:09

Županijski Zavod za javno zdravstvo opovrgava medijske napise

Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije priopćio je u srijedu poslijepodne da su tijekom dana svi parametri koji se prate na temelju Zakona o zraku i Uredbe o kakvoći zraka na postajama Karepovcu, Splitu, Solinu i Kaštelima uredni te je opovrgnuo napise u nekim medijima da voda nije za piće.

"Nije bilo nikakvih prekoračenja graničnih vrijednosti. Smanjuje se i prisutnost dima u zraku te građani nemaju razloga za zabrinutost", ističe se u priopćenju.

Županijski Zavod za javno zdravstvo opovrgnuo je napise u nekim medijima da voda nije za piće te je građanima poručio da ne nasjedaju na dezinformacije koje se šire putem medija i društvenih mreža.

Požar - split
1/11

"U javnosti su se pojavile i dezinformacije da voda iz vodovoda nije za piće", navodi se u priopćenju i dodaje da svi analizirani uzorci u posljednjih tjedan dana odgovaraju Pravilniku o kvaliteti vode za ljudsku potrošnju. Zavod ističe da nije bilo nikakvih odstupanja te moli građane da ne nasjedaju na dezinformacije koje se šire putem medija i društvenih mreža.

Nastavni zavod za javno zdravstvo i dalje prati kvalitetu zraka i vode iz vodovoda te poručuje da će o svemu pravodobno izvijestiti javnost.

 

Komentara 11

DU
Deleted user
19:41 19.07.2017.

Recite javno i napišite koji su mediji, da ljudi ne čitaju i gledaju te lažljive medije

BE
BeroII
20:55 19.07.2017.

Zašto ti mediji" i ti tzv. novinarčići nisu imenovani i nisu najstrože kažnjeni zbog širenja panike među stanovništvom i zbog širenja neistina i laži ? Da li netko štiti te tzv. medije ?

NA
narcis660
00:59 20.07.2017.

Kakava smo mi banana drzava da svatko moze siriti dezinfirmacije te plasiti ovaj vec jadan i isplasen puk a da zato nebude strogo kaznjen i sankcioniran pa bio to blo tko? Medij , novinari ,emisija itd itd.Dno dna,nemam rijeci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije