Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kRVAVI ROĐENDAN

Prijave i protiv policije i gostiju na spornom tulumu

tučnjava
Foto: Privatna fotografija
21.01.2014.
u 20:03

Proslava 56. rođendana sina poznatog hrvatskog slikara bila je u stanu u kojem je snimana HTV-ova serija “Na terapiji”

Rođendanska proslava u središtu Zagreba, gdje se u stanu sina poznatog hrvatskog slikara i arhitekta M. M., u kojemu je svojedobno snimana i serija “Na terapiji”, u noći na nedjelju okupilo društvo liječnika, menadžera, odvjetnika, umjetnika i arhitekata, po svemu sudeći završit će sudskim postupcima.

S jedne strane kao optužene naći će se uzvanice na zabavi, a s druge policija. Naime, odvjetnik Draško Šoć, koji zastupa 39-godišnju M. R. iz Splita i njezinu osam godina stariju prijateljicu L. P. iz Zagreba, podnio je Općinskom državnom odvjetništvu kaznenu prijavu protiv inspektora iz krim-policije K. V. te nepoznatih policijskih službenika. U prijavi tvrdi da su dvojica krim-inspektora neovlašteno ušla u stan te da je K. V. ondje izudarao dvije žene.

Splićanka, koja je u vezi s vlasnikom stana čiji se 56. rođendan slavio, tvrdi da je najprije došla ophodnja nakon dojave susjeda da su prebučni. Ona je otvorila vrata, otišla stišati radio, a onda su došla još dvojica u civilu koji su kazali da su policajci. Htjeli su legitimirati njezinu prijateljicu. Porječkali su se i sve je, prema njezinoj tvrdnji, završilo tako da je policajac K. V. najprije izudarao nju, a zatim i prijateljicu. Zatim su ih maricom odvezli u policiju.

– Donose nam aparat za puhanje, nalažu da pušemo, pokazuju neke brojke, a ne daju ništa napismeno. Ne dopuštaju nam da ikoga nazovemo, nemamo prava ni na poziv odvjetniku – kaže M. R., a odvjetnik Šoć kaže da je to nedopustivo i da su njegove klijentice o pravima policajci izvijestili tek 13 sati nakon uhićenja.

– Nitko ne zna što je u stanu, bez ikakva naloga, radila krim-policija – kaže odvjetnik.

U policiji kažu da je M. R. napala policajca, zbog čega su je kazneno prijavili. Njezinu prijateljicu prijavili su prekršajno. Tužiteljstvo je zatražilo žurno vještačenje ozljeda.

>>Policajac pijan naletio na pješaka (21) i pobjegao, pa se zabio u auto

Komentara 69

Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
08:14 21.01.2014.

Stvarno ima izvrsnih policajaca koji su ljudi, međutim imao sam i iskustva sa ljudskim smećem koji iskorištavaju svoju moć jer imaju pištolj, međutim gospoda nek se zamisli, svemu dođe kraj.

SP
spiceboys1965
07:49 21.01.2014.

Stoka je to, već dulje vrijeme.Narod to mora riješiti ! Ili ulica...

ČA
čarli123
08:36 21.01.2014.

Vi svi koji jedino optužujete policiju , dali ste se zapitali zašto su susjedi pozvali policiju, kakvi su i što su ti"intelektualci" koji su slavili rođendan, ii nešto drugo. Njihovoj bahatosti, nepristojnosti ,i bezobrazluku nema kraja kad se napiju i nažderu ko životinje , kao da su ih pustili s lanca,i sad napad na policiju, koja je vršia samo svoju dužnost, a imali su nesreću da su naiši na pijane "intelektualce "koji moraju sad spašavati svoj ugled i okriviti one koji samo vrše svoju dužnost,treba obavezno čuti i drugu stranu medalje, a također i svjedoke susjedae koji su ne bez veze zvali i tražili pomoć poicije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije