Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Slavko Linić s pravom je razočaran oporbom što ne pritišće Mađare zbog Ine

Odgovornost Andreja Plenkovića u slučaju “pljačke” Ine ista je, ako ne i manja, kao i Zorana Milanovića u slučaju predstojnika njegova premijerskog ureda Tomislava Sauche u slučaju Dnevnice

Komentari 17

Avatar southman
southman
13:05 06.09.2022.

Mađari upravljaju INA-om . Niti jedan ugovor iz INA ne iziđe potpisan van bez amenovanja nekog iz Mađarske kvote ( do razine Predsjednika Uprave ). Za ovaj ugovor su Mađari sigurno znali ( pa nisu slučajno povukli u Mađarsku osobu koja je bila direktno nadređena Škugoru ).

VL
DU
Deleted user
10:45 06.09.2022.

Napokon jedan odličan tekst. Danas je hrabrost podržati vladu ili stati u njezinu obranu.

VL
DU
Deleted user
10:24 06.09.2022.

Kod nas je oporba jedan skup nesposobnih, mlohavih ćuna

VL
DU
Deleted user
14:08 06.09.2022.

onaj isti slavko linic koji je prodao 25% ine u trenutku kad je ina mogla kupit cijeli mol? isti savko koji je prodao bijele noci za $40 milijuna? dajte najte s tim bedakom.

VL
DU
Deleted user
10:34 06.09.2022.

Pitanje svih pitanja jest koliko toga još ima u INA, a da je neotkriveno. Drugim riječima, neki školski pristup bi bio da angažiraju priv. detektivske agencije i neovisne revizijske kuće pa svima onima koji imaju po 5-6 nekretnina, a zaposleni su na visokim funkcijama u INA - ide temeljit pregled svega što su potpisivali proteklih godina. Samo što je pravilo u INA uvijek bilo: Kradi i šuti! Imam rodbinu zaposlenu u INA i prema njihovim riječima, tamo počinju kojekakva svrtanja novca na razini čistačica na benz. postajama i točioničara, a još onda (otišli u mirovinu neki) je bila članarina za klub vozača cisterni 25000 DEM. Tako da je to košara puna trulih jabuka, samo je pitanje koliko je tko tamo drpnuo.

VL
SA
sasha68
17:02 06.09.2022.

svaka kriza je i prilika, imamo tako jadnu oporbu da samo oni to ne vide, mislim da ce ap povući dobre poteze u vezi mađara nakon ovoga, zivi bili pa vidjeli

VL
Avatar Slavonija2014
Slavonija2014
22:43 06.09.2022.

Jurasić opet u ništa. Da je pravi novinar, a nije jer je uređivao crnu kroniku i sada piše bljutave kolumne, onda bi znao da je glavna LInićeva izjava vezana za činjenicu da Ivo je Sanader osigurao mađarsku prevlast u Ini. Dakle, Plenković doista nije kriv, ali jest HDZ. Pravomoćno osuđena stranka mijenja ćud, ali ne i navike. ("Hrvatski članovi upravnog odbora Ine nisu imali presudnog utjecaja na imenovanje Damira Škugora na mjesto direktora za prirodni plin. Imenovao ga je mađarski predsjednik Inine uprave. On je osmislio sustav kontrola u Ini i donio odluku da Škugor i slični direktori mogu samostalno potpisivati ugovore velike vrijednosti. Hrvatski članovi uprave ionako ne mogu puno jer je od 2009. na snazi koruptivni ugovor o upravljanju Inom kojeg je Sanaderova vlada potpisala s MOL-om, a koji je mađarskim članovima uprave Ine dao ogromne ovlasti", kazao nam je bivši ministar financija i dobar poznavatelj prilika u Ini, Slavko Linić, kojeg smo upitali tko snosi glavnu odgovornost za veliku financijsku aferu u Ini.)

VL
KS
Ksantipa
13:20 06.09.2022.

Mađari su taj lopovluk dopustili. Bio je to neki deal s vladajućima. Dobivaju našu naftu i plin. Imaju najam dijela LNG na Krku. Mađari zapravo gospodare Inom.

VL
Avatar AP (autokratski premijer)
AP (autokratski premijer)
10:24 06.09.2022.

Dužnost oporbe je pritiskati vladajuće tj. HDZ. Kakve veze oporba ima s Mađarima? Još jedan potpuno promašen medijski pokušaj umanjenja štete za Plenkovića.

VL
DL
Dvanaest__legija
10:54 06.09.2022.

Spašavanje vojnika Plenkovića i dalje traje. Novinari se upinju svim snagama, pa nevjerojatnim lažima i spinovima traže krivce po cijelom svijetu!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.