Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blagdan sv. Kvirina

Slavi se Dan grada Siska

Procesija povodom blagdana sv. Kvirina
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/11
04.06.2018.
u 13:24

U sklopu obilježavanja Dana grada Siska održat će se večeras i svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Siska na kojoj će biti uručene nagrade Grada Siska.

Procesijom sisačkim ulicama te misnim slavljem proslavljen je Blagdan sv. Kvirina, zaštitnika Sisačke biskupije i Grada Siska. Misno slavlje predvodio je đakovačko-osječki nadbiskup Đuru Hranić u zajedništvu sa sisačkim biskupom Vladom Košićem.

U sklopu obilježavanja Dana grada Siska održat će se večeras i svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Siska na kojoj će biti uručene nagrade Grada Siska. 

Nagrada Grada Siska za životno djelo, posthumno, bit će dodijeljena slikaru Ivanu Saboliću Stricu i arhitektu Borislavu Bori Stamboliji. Godišnje nagrade dodijelit će se profesorici Ankici Vujnović – Tonković, zatim pokretačici akcije “Spinraza za sve“ Ani Alapić i Udruzi Kult.com (Dahni Prskalo Peco i Almi Trauber) za održavanje festivala ulične umjetnosti Re:Think. Pohvale Grada Siska dodijelit će se Hrvačkom klubu Sisak za izvrsne rezultate u protekloj godini te Međunarodnoj udruzi  „Međunarodna izložba i karikature Sisak“ (MIKS) dok će Zahvalnica biti dodijeljena Đuri Tadiću, autoru monografije “Željezara Sisak – tvornica čelika i života”.

Procesija povodom blagdana sv. Kvirina
1/11
Ključne riječi

Komentara 3

Avatar ishmael.
ishmael.
14:16 04.06.2018.

Dovoljno je pogledati sliku i zamisliti se...

DS
ds
13:46 04.06.2018.

Da li je Bubuljicava Ikaca bila u procesiji?

Avatar dpejakovic
dpejakovic
14:50 04.06.2018.

A gdje krmačica?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije