Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sisak

Nezakoniti otkazi narušili koaliciju SDP-a i Mosta

Kristina Ikić Baniček
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
15.05.2018.
u 12:42

- To se svjesno čini kako bi izbjegla platiti naše zaostale plaće, jer bi isplatom gradonačelnica priznala da je pogriješila kada nam je davala otkaze - kazuju Ksenija Vrebac i Darko Weiss

Zategnuti su odnosi u sisačkoj vladajućoj koaliciji SDP-a i Mosta. Naime, Mostova dva vijećnika neće podržati namjeru sisačke gradonačelnice Kristine Ikić Baniček da ugasi gradsku tvrtku Sisak projekti i time pokuša izbjeći isplatu odštetu zbog nezakonitog otkaza za dvoje zaposlenika te tvrtke.

Naime, nakon dolaska SDP-ove gradonačelnice na vlast 2013. godine pokrenut je postupak otkaza Darka Weissa i Ksenije Vrebac, diplomiranih ekonomista i istaknutih članova HDZ-a. Oni su u konačnici u ožujku 2014. dobili otkaz, no sud ih je nakon nekoliko godina vratio na posao, ali su pri tome oni dobili i danas pravomoćne presude kojima im se mora isplatiti zaostale plaće. Iz presuda je vidljivo kako su bili žrtve mobinga po dobnoj i političkoj osnovi, jer su im govorili da su za "groblje slonova" i "stari hadezeovci".

Ksenija Vrebac je temeljem te presude blokirala prije desetak dana račun tvrtke, nakon što nije bilo volje za mirnom isplatom, a prema svemu sudeći namjera je grada da se tvrtku pusti u stečaj, a sudska presuda o isplati stotina tisuća kuna tako izigra.

To se svjesno čini kako bi izbjegla platiti naše zaostale plaće, jer bi isplatom gradonačelnica priznala da je pogriješila kada nam je davala otkaze - kazuju Ksenija Vrebac i Darko Weiss.

I dok gradonačelnica Kristina Ikić Baniček ne želi govoriti o situaciji, reagirao je Most.

- Institucije države moramo poštovati, zakon moramo provoditi, sudske odluke moramo poštivati. Gradska organizacija Mosta jednoglasno je zaključila da Most neće prihvatiti odluku o gašenju Sisak-projekata prije nego ljudi koji su nezakonito dobili otkaz prime zaostale plaće - rekao je gradski vijećnik Predrag Sekulić, koji je također u radnom sporu sa svojim poslodavcem INA-om.

S obzirom na to da je dvoje Mostovih vijećnika ključno za većinu u Vijeću, neuvažavanje stava ove stranke moglo bi dovesti do problema u Vijeću po gradonačelnicu. U Mostu također i smatraju kako nisu protiv nekog budućeg restrukturiranja Sisak projekata, no da se pravomoćne presude moraju poštovati, a ne izigravati.

Kako doznajemo u planu je da se troje od sadašnjih pet zaposlenika Sisak projekata prebaci u gradske službe, no tamo izgleda ponovo neće biti mjesta za Kseniju Vrebac i Darka Weissa koji bi ponovo mogli ostati tako bez posla.

Komentara 5

Avatar Celzijus
Celzijus
15:59 15.05.2018.

Oprostite, ja imam samo 3 razreda pa baš nisam nekaj upućen, zato prosim da mi se pojasni kaj je to SDP, kaj je to Most? Jel su to kakve sekte, marka potkošulja, neka vrsta nerecikliranog otpada ili možda vrsta zelja? Hvala vam.

RI
rightside
14:41 15.05.2018.

mene bas zanima kako se ova "oslobodila" svih afera, pa i one sa prodajom tracnica rodjaku,,))) znam da je do sad cvitan to cuvao,, a sta se sad ceka??

KA
kanđija
13:53 15.05.2018.

Svi kada dograbe vlast rade što ih je volja...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije