Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Slatina: Gradonačelnik traži ostavku Branka Šimunovića

23.11.2008.
u 17:21

U istražnom postupku protiv slatinskog dogradonačelnika Branka Šimunovića (57), zbog sumnje da je počinio kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti te prijevare na štetu pedesetčetverogodišnjeg Josipa P. i Grada Slatine, nakon 48-satnog zadržavanja, istražni sudac Županijskog suda u Bjelovaru će u ponedjeljak odlučiti da li će se B. Šimunović braniti sa slobode ili će odluku o mogućem podizanju optužnice čekati u pritvoru.

Odvjetnik okrivljenika Vladimir Gredelj izjavio je da se u ovom slučaju možda radi o političkim ili poslovnim obračunima na slatinskom području u kojima je njegov branjenik 'žrtva' tih odnosa.

- Mi u stranci ograđujemo se i osuđujemo moguće počinjenje kaznenog djela za koje se sumnjiči Branko Šimunović. Do okončanja istražnog postupka i utvrđivanja činjenica tražimo ostavku g. Šimunovića na sve dužnosti u gradu, izjavio je gradonačelnik Ivan Roštaš (HDZ).

U Hrvatskoj demokratskoj seljačkoj stranci grada Slatine B. gdje Šimunović obnaša dužnost dopredsjednika njegovo uhićenje dočekali su s nevjericom.

- Za takvo djelo g. Šimunović, kao materijalno situirana osoba, nije imao razloga. Dokaže li se da je to djelo počinio, onda je to za svaku osudu, rekao je Antun Srbić, predsjednik GO HDSS-a.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije