Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLODNO TLO ZA ANTIVAKSERE

Sladoljev lažno tvrdio da je liječnik umro od cjepiva

20.01.2021.
u 21:49

Imunolog Sladoljev opravdava se da je za smrt liječnika saznao od anonimne liječnice.

Bio je potpuno zdrav, onda se cijepio protiv korone pa umro. Da je upravo Pfizerovo cjepivo uzrok smrti 50-godišnjeg ginekologa Marija Kernera, zaključio je na svom Facebooku imunolog i bivši voditelj Odjela razvoja i istraživanja Imunološkog zavoda Srećko Sladoljev opisavši na toj društvenoj mreži svoj razgovor s određenom anonimnom doktoricom, koja mu je rekla kako je “od prijateljice saznala” da se doktor tik prije smrti cijepio, a dotad nikakvih problema sa zdravljem nije imao.

Pisala i supruga

Postavio je Sladoljev plodno tlo za brojne antivaksere, koji su mu se počeli javljati s vlastitim teorijama zavjere o cjepivu, usput mu šaljući linkove na sastojke Pfizera od kojih nijedan, brzim pregledom je vidljivo, nije na popisu onih koje je u službenom opisu cjepiva dala Europska agencija za lijekove (EMA), koja ga je i odobrila. Razni su ljudi dalje objašnjavali kako mediji zataškavaju pravu istinu o nuspojavama cjepiva pa onda tu “istinu” otkrivali objašnjavajući kako se od cjepiva javljaju trombi, a onda na pitanja “zašto ugrušci” odgovarali da govore o trombima, ne o ugrušcima. Bilo je tu riječi i o tome kako nam se svima želi napuniti glava “mainstream netočnostima”. Javili su se, međutim, onda Sladoljevu i kolege preminulog liječnika Kernera iz bolnice Sveti Duh detaljno pojašnjavajući da se ginekolog jednostavno nije stigao cijepiti jer je imao previše posla. Bio je naručen, doduše, objašnjavali su, ali kad je trebao po svoju dozu Pfizera, zapeo je u sali.

Video - Prvim cijepljenima u Hrvatskoj druga doza stiže od nedjelje, a masovno cijepljenje kreće u veljači!

 

Ni to nije pomoglo Sladoljevovim pratiteljima pa su i Kernerove kolege optužili da lažu. A onda je kap prelila čašu supruzi preminulog liječnika pa je i ona pisala Srećku Sladoljevu.

– S obzirom na to da mi je u ovim teškim trenucima javljeno da je rasprava o iznenadnom gubitku mog voljenog supruga javna, slobodna sam odgovoriti da je moj Maro Kerner bio negativan na SARS-CoV-2, što mi je rečeno na sudskoj medicini. Molim sve dobre ljude da imaju razumijevanja za ovakvu tešku, tužnu i prebolnu situaciju, ne samo za familiju nego i sve krasne žene koje su ga cijenile kao izabranog liječnika. Nažalost, medicina se ne svodi na samo jednu dijagnozu. Molim vas, ispratimo našeg Mara s dignitetom, kako je zaslužio – kazala je Ivana Jelavić Kerner.

“Fake news”

Odgovorio joj je Sladoljev kazavši kako on niti je “objavio vijest o smrti dr. Marija Kernera” jer već je bila na internetu, niti je “rekao od čega je umro” jer ne zna, niti je “rekao da se cijepio” jer isto to ne zna, a niti “da je smrt posljedica cjepiva” jer ni to, eto, ne zna.

– Tek sam lakonski odgovorio na pitanje o mogućnosti smrti (kao posljedice cjepiva!!!) kako je jedina sigurna smrt (u današnje vrijeme) ona od COVID-a. A tu nisam pogriješio! Uz imunološke aspekte šteta koje će sigurno donijeti mRNK cjepivo postoje i toksikološki aspekti koje će sigurno posebno pogoditi srčane bolesnike. Ovaj publicitet oko toga donijet će koristi mnogima. Prije nego što krenu u srljanje, dobro će promisliti – rekao je Sladoljev kojem su Kernerovi prijatelji pojasnili da je liječnik umro od infarkta, a isti je uzrok smrti bio i kod njegova oca, koji je također preminuo mlad.

O svemu se oglasila i Hrvatska liječnička komora (HLK), iz koje su kazali kako imaju informacije iz KB-a Sv. Duh, koje potvrđuju da Kerner cjepivo nije primio.

– Ne pamtimo ovakav nemoralan postupak prema kolegama u hrvatskom zdravstvu – o Sladoljevovu istupu na društvenim mrežama, koji je i sam Facebook označio kao “fake news”, rekao je predsjednik HLK Krešimir Luetić.•

Komentara 83

FL
flo
23:05 20.01.2021.

Ovo je dno dna novinarstva. Vi koji pišete ovakve članke ste ili potpuni podlaci ili potpuno nesposobni pročitati nešto s razumijevanjem. Sad ispadam nekakav advokat dr. Sladoljeva, ali ovo šta mu se imputira je sramota. Ajde pročitajte još nekoliko puta tu prepisku pa nek me neki "genijalac" ispravi ako griješim kad kažem da tu nema ni n od naslađivanja, a kamoli širenja laži.”

Avatar Stari_Pjer
Stari_Pjer
22:53 20.01.2021.

ma svejedno, ako je dr. Sladoljev i pogrešno rekao, nema veze. I dalje je rezultat isti: NEĆU SE CIJEPITI.

ZP
Zabranjen pristup
22:39 20.01.2021.

supruga mu je izjavila da je bio negativan na covid a ne da nije bio cjepljen!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije