Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U IME ISLAMSKE DRŽAVE

Skupina maloljetnika planirala terorističke napade u Njemačkoj: Na meti su im bile crkve i policija

German police secures the area during search for long-sought alleged Red Army Faction militant
Foto: CHRISTIAN MANG/REUTERS
1/3
12.04.2024.
u 14:00

Skupina je planirala napasti policijske postaje i kršćanske crkve, a sredstvo napada bi bili noževi i molotovljevi kokteli. U planu im je bilo i nabavljanje vatrenog oružja.

Skupina mladića i djevojaka uhićeno je u Njemačkoj pod sumnjom da su u ime Islamske države planirali napade na javna događanja i policijske snage. Neki od njih imaju samo 15 ili 16 godina.Služba državne sigurnosti u Hagenu je ušla u trag ukupno četvero djevojčica i dječaka, piše Bild, prenosi Fenix-magazin.

Skupina je planirala napasti policijske postaje i kršćanske crkve, a sredstvo napada bi bili noževi i Molotovljevi kokteli. U planu im je bilo i nabavljanje vatrenog oružja.

Istraga protiv Albine H. (16) iz Iserlohna pokazala je da je bila u kontaktu s djevojkama za koje se govorilo da veličaju Islamsku državu. Jedna od njih je bila i 15-godišnja Wiam S., koja ima njemačko i marokansko državljanstvo. Ona živi s roditeljima u Düsseldorfu, a otac joj je Tijani S. (44) protiv kojeg je prije šest godina pokrenuta istraga zbog sumnje da je financirao terorizam.  On je navodno sakupljao donacije za Islamsku državu.

Komunicirali su u chat grupi

Istražitelji su prilikom pretrage stana u Düsseldorfu pronašli mačetu i bodež. Na mobitelu 15-godišnjakinje otkrili su chat grupu u kojoj je nekoliko ljudi pisalo o planovima za terorističke napade. Maloljetne Wiam S. i Albina H. su uhićene. Chat grupa je razmišljala o napadima na crkve, sinagoge, barove ili sportske klubove u Iserlohnu, a navodno su htjeli upotrijebiti molotovljeve koktele i pucati na “nevjernike”.

Djevojke osumnjičene za terorizam nisu otkrile tko je s njima razgovarao. Međutim, policija je uspjela ući u trag ostalim sudionicima chat grupe. Među uhićenima su Julius S. (15) iz Lippstadta, koji je do tog trenutka bio nepoznat policiji i Yusa P. (16) iz Baden-Württemberga koji također nije bio poznat kao islamist.

Okružni sud u Düsseldorfu izdao je naloge za uhićenje troje mladih u dobi od 15 i 16 godina. Državno tužiteljstvo u Düsseldorfu priopćilo je u petak da ih se snažno sumnjiči za planiranje islamistički motiviranog terorističkog napada.

Komentara 3

BJ
bjmaro
19:51 13.04.2024.

Krv nije voda-rekao bi naš narod, ili -jabuka ne pada daleko od stabla- isto životna

ČU
Čubi
18:10 12.04.2024.

To je tek početak europska labavost če skupo stajati

V0
Vlaskoulicanec2.0
17:54 12.04.2024.

Na prvu banderu kao primjer ostalima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije