Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
proglašena krivom

Skrivila prometnu s 3,84 promila u rano jutro u Zagrebu: 'Molim sud da mi oduzme vozačku'

Vožnja u pijanom stanju
Slavko Midzor/PIXSELL/Ilustracija
10.11.2023.
u 07:45

Na sudu je sve priznala. Kaže kako je svjesna svoje odgovornosti te je odlučila ići na liječenje od ovisnosti od alkohola

Prema presudi donesenoj ovih dana, žena je lani u studenome oko 7.40 ujutro zatečena pijana za volanom u Zagrebu, na križanju Ivanićgradske, Planinske i Trga Volovčica. “U trenutku prometne nesreće je u tolikoj mjeri bila pod utjecajem alkohola da nije bila sposobna sudjelovati u prometu s obzirom da je koncentracija u krvi bila najmanje 3,84 promila”, navodi se u presudi.

Osim toga, u krvi su joj pronađeni tragovi lijekova diazepama i njegovih metabolita nordazepama, oksazepama i temazepama, što je utvrđeno toksikološkim vještačenjem. Kod sebe nije imala ni vozačku, piše Danica.hr.

Žena (31) je dolaskom do tog križanja “prednjim lijevim dijelom vozila naletjela na zadnji desni dio osobnog automobila kojim je upravljao muškarac koji se kretao ispred nje, a u trenutku nesreće se zaustavio ispred raskrižja sa Ivanićgradskom zbog zaustavljene kolone vozila”.

VEZANI ČLANCI:

“Nakon navedenog naleta, žena je ponovno prednjim lijevim dijelom vozila naletjela na zadnji desni dio osobnog automobila koji je po vozaču bio zaustavljen na kolniku Trga Volovčice, dijelom na nogostupu”, ističe se u presudi.

Na sudu je sve priznala. Kaže kako je svjesna svoje odgovornosti te je odlučila ići na liječenje od ovisnosti od alkohola.

“Auto više ne vozim, molim sud da mi oduzme vozačku na dvije godine jer se želim izliječiti i ne želim da se ovo ponovi. Trenutno ne radim, unazad tri mjeseca, pa mi je plaća minimalna, živim kod roditelja i oni mi pomažu”, rekla je-

Sutkinja ju je proglasila krivom i kaznila s ukupno 2900 eura te joj je izrekla dvogodišnju zabranu vožnje. Presuda je nepravomoćna i žena se na nju može žaliti.

Video: Od 15. studenog nova pravila za vozače, kazne do gotovo 2000 eura

Ključne riječi

Komentara 1

MC
MCA
16:51 16.11.2023.

zabranite prodaju alkohola

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije