Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon britanije

'Škotska će biti uređena po mjeri djeteta'

Alex Salmond
Foto: Pixsell
27.11.2013.
u 22:40

Alex Salmond, škotski premijer i najgorljiviji zagovornik neovisnosti Škotske o Velikoj Britaniji, predstavio je bijelu knjigu s nacrtom uređenja buduće škotske države

Alex Salmond, najglasniji zagovornik neovisnosti Škotske od Velike Britanije i prvi ministar Škotske predstavio je bijelu knjigu, nacrt uređenja države nakon odcjepljenja od Britanije. Dokument od 670 stranica predstavlja, obećava Salmond, revoluciju u socijalnoj zaštiti, a poseban naglasak u tom je dokumentu stavljen na brigu o djeci.

– Ovo je dosad najopsežniji nacrt neovisnosti neke zemlje koji je objavljen, ne samo u Škotskoj već i u cijelom svijetu – ustvrdio je Salmond.

Predstavljanje bijele knjige jedan je od koraka prema mobilizaciji Škota na biralištima, na kojima će 18. rujna 2014. na referendumu odlučivati o neovisnosti Škotske. Unionisti su bijelu knjigu nazvali bajkom.

Komentara 1

Avatar Nexus
Nexus
08:52 28.11.2013.

Alex Salmond je vodja separatisticke stranke SNP-a koja od 2007 ima apsolutnu vecinu u skotskom parlamentu. Medjutim apsolutna vecina u parlamentu mu ne garantira prodju na referendumu. Momentani omjer snaga je 49 : 36 u korist skotskih unionista, Osim toga tu je i jaki britanski pokret "Better Together" kojeg podrzava Gordon Brown bivsi Premijer inace Skot.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije