Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povijesni izbori
Povratak na članak

Škoti još broje biračke listiće, laburisti gube na sjeveru

Škotska premijerka Nicola Sturgeon traži novi referendum o nezavisnosti

Komentari 2

BR
Branitelj2020
13:00 08.05.2021.

Škoti su imali povijesnu šansu prije 6 godina dobiti samostalnu državu na fererendumu bez rata , što niti jednom narudu u ljudskoj povijesti nije ponuđeno, i Škoti su na tom referedumu rekli povijesno NE nesmostalnoj državi Škotskoj . Uz to to EU se se svim silama protivila samostalnosti Škotske pa su tako EU birokrati izjavljivali da ako Škoti na referendumu glasuju za samostalnu Škotsku ta država nikada neće biti primljena u EU. Zato Škotima bi bilo bolje da zaborave bilo kakvu nezavisnu državu barem sljedećih 25 godina a tada neće više biti i EU.

VL
Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
10:08 08.05.2021.

Johnsonu je pomogla vlastita bolest koju je dobio od Covid-19 virusa. Tad je prekinuo s vlastitim glupostima kojima se stavio na stranu negiranja Covida, shvatio je da će imati dugotrajne posljedice bolesti i da je skoro umro unatoč vrhunskoj njezi.. Naprosto je drugi dan prestao s glupostima i iskreno se požalio kako mu je tijekom bolesti bilo teško i imao je brojne strahove od smrti. Radikalizirao je Covid politiku, zabranio izvoz vakcine, tajno uvezao iz tvornica u EU vakcinu prije nego što su EU administratorti tipa Šujice uopće shvatili što se dešava, stvorio je ogromne rezerve cjepiva i na vrhuncu epidemije pokrenuo masovna cijepljenja. To je postalo vidljivo građanima, pogotovo onima nižeg obrazovanja i siromašnijih gradovima što se odrazilo na rezultate djelomičnih izbora u Engleskoj. U drugu ruku škotski nacionalisti su nastavili sa svojom politikom razdvajanja od Engleske i formiranjem ideje o vlastitoj državi unutar EU a izvan UK. Povećali su svoj utjecaj u Škotskoj i na svojoj strani su dobili i dio kolonijalnih useljenika. U UK je okrutan ali demokratski izborni sustav. Pravilo je tko ne pobijedi u svom izbornom okrugu ne može u Parlament gdje ide samo pobjednik. Tko nije član parlamenta ne može biti ministar a niti predsjednik vlade. Dakle tko nema povjerenje lokalne sredine u kojoj je izabrao kandidirati se ne ide nigdje dalje. Sudbina je pomazila Johnsona i nadam se da će nako zla s lažnim podacima na njegovom crvenom Brexit autobusu od toga se udaljiti.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.