Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJAVILI REFERENDUM
Povratak na članak

Škoti će o izlasku iz V. Britanije odlučivati u jesen 2014. godine

Vlada Velike Britanije odmah je po najavi referendum proglasila nekonstitucionalnim, odnosno bez legalnog autoriteta.

Komentari 12

IR
irani
08:55 11.01.2012.

... podrška borcima za slobodu iz Škotske ... =============== Mozemo li saznati malo vise o tim \"borcima za slobodu\" ?

VL
OB
-obrisani-
23:35 10.01.2012.

Dragi Skoti, imate svu podrsku svih postenih Hrvata! Zivjela neovisna i slobodna Skotska!

VL
JA
jaruzelskia
23:49 10.01.2012.

Nije li Beograd \'proglasio nekonstitucionalnim, odnosno bez legalnog autoriteta\' nezavisnos Hrvatske? Toliko o Britanskoj demokraciji (evidentno, i komunisti su bolji....) Hrvatska podrška borcima za slobodu iz Škotske!! ;-)

VL
CV
crna vrana
00:27 11.01.2012.

Europska arhitektura još nije završena. Škotskom narodu želim da istraje na svom putu do željene samostalnosti. Non bene pro toto libertas venditur auro.

VL
Avatar ambasadoor
ambasadoor
05:45 11.01.2012.

Naprijed Skoti, za slobodnu i neovisnu Skotsku!

VL
Avatar cros
cros
07:43 11.01.2012.

Da, u EU je na sceni dezintegracija višenacionalnih država i integracija naroda! Rasap kolonijalnoe dominacije Engleza se osamostaljenjem Škotske samo dovršava. Ne treba iznenaditi i eventualno osamostaljenje Velsa koji se nalazi u okviru UK. To su narodi koji nisu imali sovju nacionalnu slobodu stoljećima i koji je doista žele i istodobno žele preuzeti vlastitu odgovornost nad vlastitom sudbinom! Naravno, bunili su se Englezi jer gube svoju dominaciju koju imaju na prostoru Škotske, pa to je normalna stvar. Sigurno se nije bunio Vels i postavio pitanje \"legalnosti\" bilo čega! To pitanje postavljaju Englezi, jer oni gube dominaciju. U svakom slučaju NAPRIJED ŠKOTI!

VL
SA
Savjest
07:43 11.01.2012.

Ima zlobnika koji tvrde da je Škotska bila zadovoljna u Velikoj Britaniji, dok je Velika Britanija imala ogorman imperij odnosno kolonije. No,ako se ovako nastavi, od Velike Britanije nastat će Britanija ili čak Mala Britanija, bez (Sjeverne) Irske i Walesa.. Ovo ide uprilog Njemačkoj i Francuskoj!

VL
AR
arenaus
10:10 11.01.2012.

neće to englezi samo gledati, ima tu dosta resursa za podijeliti.

VL
OB
-obrisani-
10:34 11.01.2012.

Škotska je u poziciji sličnoj Hrvatske u jugoslavijama - kao starosjedioci otoka, izvrgnuti su majorizaciji od strane nekadašnjih osvajača engleza i bili potisnuti na sjever

VL
OB
-obrisani-
10:35 11.01.2012.

Od GB neka ostane samo engleski pašaluk....

VL
GO
golo
10:39 11.01.2012.

isto kao i srbima, sto god je demokratsko i samovoljno englezima smeta, da je ovo prije 100 godina islo bi se u rat, koja je to demokracija i samoopredljenje , kraljica engleska, slicna milosevicu i jos gora

VL
CH
chainsaw.
15:06 11.01.2012.

situacija gdje skotski nacionalisti nastoje referendumom doci do nezavisne skotske. dobra vijest za njih? na to imaju potpuno pravo i westminster ih ne moze sprijeciti. ne tako dobra vijest? laburisti, torijevci & liberali su kategoricki protiv toga, a shodno tomeme i proporcija glasackog tijela. losa vijest? malena zemlja, ekonomski vezana/ovisna o uk (citaj london) i kao takvoj svaki prosperitet u okviru unije dovodi se pod veliki znak pitanja. radi se o dugotrajnom, kompleksnom procesu ciji ishod ce odluciti (kao i uvijek) ekonomija. sa srecom svima!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.