Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJAVILI REFERENDUM

Škoti će o izlasku iz V. Britanije odlučivati u jesen 2014. godine

'epa000457553 Leader of the Scottish Nationalist Party Alex Salmond looks on during a Stop the War Coalition media briefing held in London, Wednesday 15 June 2005, at which they outlined details of a
'RICHARD LEWIS'
10.01.2012.
u 22:20

Vlada Velike Britanije odmah je po najavi referendum proglasila nekonstitucionalnim, odnosno bez legalnog autoriteta.

Škotski premijer Alex Salmond najavio je kako će se referendum o izlasku iz Velike Britanije održati u jesen 2014. godine, objavio je BBC.

Ovaj datum trebao bi omogućiti građanima Škotske da se pravovremeno informiraju o svim mogućim posljedicama kako bi donijeli što razumniju političku odluku o budućnosti države.

Vlada Velike Britanije odmah je po najavi referendum proglasila nekonstitucionalnim, odnosno bez legalnog autoriteta, no Salmond se ne uzrujava previše takvim opaskama jer smatra kako njegova država ima sasvim dovoljno vremena za usklađivanje zakonodavstva.

- Ovo je najveća odluka koju Škotska donosi u posljednjih 300 godina - izjavio je Salmond te pojasnio kako će referendum odobriti škotski parlament. Istovremeno je uputio i upozorenje Velikoj Britaniji da se suzdrži od ''pokušaja povlačenja konaca iza scene''.

Ključne riječi

Komentara 12

OB
-obrisani-
23:35 10.01.2012.

Dragi Skoti, imate svu podrsku svih postenih Hrvata! Zivjela neovisna i slobodna Skotska!

JA
jaruzelskia
23:49 10.01.2012.

Nije li Beograd \'proglasio nekonstitucionalnim, odnosno bez legalnog autoriteta\' nezavisnos Hrvatske? Toliko o Britanskoj demokraciji (evidentno, i komunisti su bolji....) Hrvatska podrška borcima za slobodu iz Škotske!! ;-)

IR
irani
08:55 11.01.2012.

... podrška borcima za slobodu iz Škotske ... =============== Mozemo li saznati malo vise o tim \"borcima za slobodu\" ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije