Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIZARNO

Škole uredile igralište, a djeca se ne mogu igrati zbog automobila

igralište
Dominik Grgurić/Pixsell
23.04.2010.
u 15:47

Roditeljima, kao i ostalim Karlovčanima, nije jasno kako je igralište postalo parkiralište. Ogorčeni su i na škole jer na sportskom terenu parkiraju i njihovi djelatnici!

Parkiranje u Karlovcu postaje sve veći problem. Posebno nakon što je na većini uvedeno i obvezno plaćanje. Međutim, kada vlasnici svoje limene ljubimce počnu ostavljati na dječjim igralištima, onda je to znak za uzbunu.

Ušli izvođači, ali i ostali

Upravo se to dogodilo učenicima OŠ Braće Seljan i Mješovite industrijsko-obrtničke škole. Više od godinu dana ne mogu zaigrati košarku ili neki drugi sport jer su njihova mjesta na igralištu zamijenili automobili. To je izazvalo veliko nezadovoljstvo ne samo njihovih roditelja, nego i brojnih Karlovčana. Posebno kada se zna da je taj prostor uređen u sklopu velike humanitarne akcije "1000 košarkaških igrališta" da bi se pomoglo u rješavanju problema nedostatka otvorenih terena prilagođenih potrebama djece, mladih i svih koji se žele rekreativno baviti sportom.

– Moramo biti strpljivi još dva tjedna kada će se sve vratiti u prvobitno stanje. Kada je počela obnova susjedne zgrade Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, pokušavali smo uvesti reda, ali nismo, nažalost, u tome uspjeli. U nekoliko smo navrata na ulazna vrata u dvorište stavljali lokote, ali su nestali. Morali smo dopustiti ulazak izvođačima radova, a takvu situaciju iskoristili su i ostali koji nisu imali gdje parkirati – kaže ravnatelj OŠ Braće Seljan Miroslav Šipek. Dodaje da će problem riješiti postavljanjem žičane zaštitne ograde i ulazne rampe na daljinsko upravljanje. Parkiralište za petnaestak djelatnika osnovne i srednje škole uredit će se tako da ne smeta igralištu ni zelenim površinama. Roditeljima, kao i ostalim Karlovčanima, nije jasno kako je igralište postalo parkiralište.

Policija ne može ništa

Smatraju da su obje škole učinile veliki propust jer i njihovi djelatnici tu parkiraju. Zahtijevaju da se automobili odmah maknu s igrališta. Međutim, pitanje je tko je za to odgovoran.

– Nemamo nikakve ingerencije nad tim igralištem. Riječ je o prostoru u vlasništvu Grada koji ga je ustupio školi – kazala je glasnogovornica PU Karlovačke Tamara Grčić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije