Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SISAK

Škole izvukle 1,4 milijuna kuna za EU projekte

Tehnička škola Sisak
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
15.09.2015.
u 13:48

Žinić: Privilegija je imati ovakve škole u našoj Županiji

Tehnička škola Sisak u  posljednjih je deset godina iz Europskih fondova za svoje projekte povukla više od milijun eura. Najnoviji, 12. po redu, zove se "EU iskustvom do kompetencija za tržište rada" i vrijedan je 680.000 kuna od čega Sisačko-moslavačka županija sufinancira 30 posto.  

Uz Tehničku školu Sisak danas su ugovore o sufinanciranju projekata iz programa ERASMUS sa Županijom potpisali i Tehnička škola Kutina te Osnovna škola Velika Ludina. Te tri škole su za svoja četiri projekta iz Europskih fondova izvukla ukupno milijun i 420 tisuća kuna. Udio županijskog sufinanciranja je 378.000 kuna.  

- Privilegija je imati ovakve škole u našoj Županiji, čiji su djelatnici sposobni sami se prijavljivati na natječaje i stvarati projekte - rekao je župan Ivo Žinić prilikom potpisivanja ugovora.  

Tehnička škola Sisak će svoje maturante slati na dvotjednu praksu u tvrtke u okolici Bologne, Tehnička škola Kutina svoje profesore šalje na edukaciju iz energetske učinkovitosti u Irsku dok Osnovna škola Velika Ludina ima projekt vrijedan više od 600.000 kuna posvećen cjeloživotnom obrazovanju nastavnika, ali i razvoju novih školskih kurikuluma koji se tiču ekologije, poljoprivrede i poduzetništva.

>> Grčić odgovorio HDZ-u: Definitivno se manipulira s podacima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije