Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razvijati grafomotoriku
Povratak na članak

Škola za život mijenja pravila: Prioritet je digitalni nastavnik

Svaki prvašić ipak neće dobiti tablet, na njima će raditi u školi s učiteljima, a sada u Ministarstvu poručuju: “Trebaju razvijati finu grafomotoriku!”

Komentari 3

DU
Deleted user
08:17 07.04.2019.

Jesenti milu bigulicu, kaj je to digitalni nastavnik? Jesu li to učitelji i učiteljice koji su se pretvorili u bezbroj nula i jedinica te sad funkcioniraju na neki od pogonskih (operacijskih) sustava što ih je "kreirala" vrhunska informnatička stručnjakina Divjeka dr. Blažica? Bi li nam točnu definiciju digitalnog nastavnika možda mogao dati njezin stranački šef Vrdoljak Ivek?

VL
ZN
znam
09:28 07.04.2019.

Francuska je u svom zakonu zabranila uporabu WiFi-a u vrticima. Mnogi znanstvenici preporucaju da se djeci ispod 14 godina ne daje bezicna tehnologija jer imuni sustav nije formiran do kraja. Tableti imaju nekoliko puta jacu antenu nego mobiteli i jakoo zrace djecu. O tome nitko ne govori. Cuvajte svoju djecu!

VL
MA
marijaqwer
09:45 07.04.2019.

Ovo nije eksperiment, nego obično lutanje. U školstvu se treba ugledati na razvijenije i od njih prepisati organizaciju, a ne tražiti vlastita rješenja koja neće vrijediti nigdje osim u premalih Hrvatskoj. Zbog velikog rasta obima gradiva-znanja , treba izbaciti sve nepotrebno ili svesti na površno upoznavanje samo osnovnih stvari. Reducirati povijest, umjetnost, hrvatski, zemljopis i sve društvene predmete, a uvesti više praktične nastave, tijelesnog ( ne kao takmičenje i trening, nego kao rekreaciju ).

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.