Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vesna Škare Ožbolt o Sanaderu i protukandidatima

Škare Ožbolt: Proživjela sam pravu torturu zbog svojega "ne" Sanaderu

Vesna Škare Ožbolt u Zadru
Andrina Luić/VLM
18.12.2009.
u 13:19

- Sanaderu mnogo zamjeram - komentirala je predsjednička kandidatkinja za posjeta Istri, priznajući da on ipak ima pravo aktivirati svoj mandat.

Vesna Škare Ožbolt prošetala je najskupljom tržnicom u Hrvatskoj, onom pulskom i kazala da je i sama primijetila previsoke cijene poljoprivrednih proizvoda.

Koliko je za svoju kampanju potrošila i koji su joj donatori, najavila je da će objelodaniti do srijede do kada je na to i zakon obvezuje, a za troškove drugih kandidata (spomenula je Primorca, Vodoševića i Bandića) kazala je da je iznos od 20 do 50 milijuna kuna za kampanju upitan i da takvi kandidati šalju poruku da se u Hrvatskoj novcem može kupiti sve.

Mogući povratak Ive Sanadera u Sabor Vesna Škare Ožbolt je komentirala:
- Njegovo je zakonsko pravo da aktivira svoj mandat, ali ja njemu zamjeram mnogo toga. Prva sam mu još 2006. godine rekla "ne" u vrijeme kada su mu se svi klanjali. I zbog toga sam kasnije prošla gadnu torturu. Iako je njegovo pravo da se vrati u Sabor, način na koji je otišao i sve što se kasnije dešavalo, pokazalo je da se on nikad nije imao namjeru boriti protiv korupcije uopće niti protiv korupcije u vlastitim redovima.

Škare Ožbolt predviđa i drugi izborni krug i kaže:
-Ako uđem u drugi krug, ja sam sigurno predsjednica!

- Model regije s gospodarskim sidrištima treba primijeniti u cijeloj zemlji, a u Istri je i tolerancija primjer, no osuđujem kukaste križeve koji su se nadavno pojavili u Vodnjanu - objasnila je svoj stav prema Istri te dodala da nije za autonomiju Istre, ali jest za punu regionalizaciju.

O svom protukandidatu Damiru Kajinu Vesna Škare Ožbolt kazala je da je "drag dečko, odličan retoričar".
- U kampanji ga ne doživljavam kao opasnost. Bio mi je često simpatičan jer je znao prepisivati moje govore iz Sabora - povjerila je novinarima.

Komentara 10

PT
ptica2
15:43 18.12.2009.

Spasi nas Bože ova ovakave pameti! Živjela gruntovnica.

AG
Agramer198
13:41 18.12.2009.

... uštedi na britvicama :)

JA
jankoprekobrda
13:37 18.12.2009.

Kako kaze izreak stara: Tko se maca laca .....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije