Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJI TV

Škare Ožbolt: Gradska uprava je umrtvljena i uspavana, svi znaju da novi gradonačelnik neće biti kao Bandić

Vesna Škare Ožbolt
28.02.2021.
u 14:55

Kreće pozitivna kampanja, oni koji su kritizirali Bandića bit će zbunjeni, kaže Vesna Škare Ožbolt.

Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba, Vesna Škare Ožbolt, gostovala je u studiju Večernjeg lista te komentirala iznenadnu smrt Milana Bandića.

- Neki komentari koje smo od jutra mogli čuti nisu imali dovoljno empatije, treba imati mjere vezano za smrt Milana Bandića. Imao je i dobrih i loših strana, što sam uvijek isticala. A uostalom zbog onih loših sam se i kandidirala za gradonačelnicu - kazala je Škare Ožbolt te dodala:

- Govoriti sada o preslagivanju na političkoj sceni nije primjereno, a one opcije koje su kampanju temeljile samo na negativnom mislim da će biti zbunjene jer se sada treba okrenuti prema pozitivnim stvarima, projektima, što ponuditi građanima. Bit će to pozitivna kampanja u punom smislu riječi.

 

Što nas sada očekuje?

- Građani će sada, kada je Zagreb najviše stradao od potresa pored onih najpogođenijih područja, morati odabrati kandidata koji je sposoban okrenuti situaciju u napredak i uspjeh. Razgovarala sam s mnogima i Milan Bandić više nije bio njihov izbor. Očekujem da će grad u ova tri mjeseca do izbora funkcionirati normalno. Zamjenica gradonačelnika Jelena Vukičević Pavičić već je bila u situaciji da vodi grad tako da to neće biti nešto novo uza nju.

Je li u Holdingu sada prisutan strah s obzirom da su se neki zapošljavali preko veza?

- Svi su svjesni činjenice da novi gradonačelnik neće biti kao Milan Bandić. Svjesni su toga i u gradskoj upravi koja je cijelo vrijeme bila umrtvljena i uspavana. Nisam od onih kandidata koji će prijetiti da će sve smijeniti i pobacati iz uprave. To nije realno niti moguće, građanima sigurno neću nametati nove terete. A tamo ima i vrhunskih stručnjaka koji možda nisu u prvom planu. Očekujem da će ovi izbori građanima pokazati jedan novi smjer, novo svjetlo i novu šansu građanima.

Protiv Bandića su dosad bili pokrenute prijave i sudski procesi.

- Možda danas nije primjereno govoriti o tome. Njegovim odlaskom sada to pada u drugi plan. Bit će vremena za razgovore o tome. Treba izraziti sućut njegovoj obitelji i suradnicima. Doći će vrijeme kada će svi morati kazati zašto su nešto učinili.

Kampanju nećete mijenjati?

- U mojoj kampanji zbog iznenadne smrti gradonačelnika neće se mnogo toga promijeniti. Nisam se bazirala na kritiziranju Bandića. Kampanja je puna projekata i onog što treba napraviti. Imam mnogo iskustva u politici i u vođenju velikih projekata pa nemam namjeru mijenjati kampanju - zaključila je Vesna Škare Ožbolt.

Komentara 5

LA
lamborgini
15:54 28.02.2021.

Aha ti bi sve probudila ,institucije ,gradske sluzbe ........ma ti bi bila gora sto puta od Bandica .Nece nikad Zagreb imati gradonacelnika kao Bandica .Stalno je bio u pokretu ,aktivan na svim poljima ,pomagao bio ti Cigan ,Srbin ,Hrvatina ....Kazu krao je ,ali je i dao ,on je zivio za Zagreb pa tko ce to jos osvojiti 7 mandata kao on .A koji to Hrvat nebi krao da je bio na njegovom mjestu ,mozda bi i vise ukrao i nebi se cijeli mandat pomaknuo iz kancelarije .Ako bi trebao nesto reci samo bi nazvao medije da ga posjete ,a Miki je bio svuda .I zato neka mu je laka Hrvatska zemlja i sucut obitelji.

DU
Deleted user
15:44 28.02.2021.

Vesna, vi nemate karizmu.Uludu ste sjedili u uredu pok.predsjednika. Možda se Škoro treba kandidirat?On po automatizmu uzima skoro pa sve Bandićeve. Nemojte nas tjerat da glasamo za HDZ-e.Sad kad nema Bandića svi imaju podjednake šanse.

ZA
zagabria5
17:17 28.02.2021.

Vrijeme rodijaštva i kumskih veza je iza nas. Sada treba odabrati sposobne koji su u stanju povesti grad u bolje sutra. Novaca ima, ali nema sposobnosti i poštenja. Ako treba uvezite Japanca na čelo grada

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije