Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Skandalozno: Izrael priznao krađu ljudskih organa iz mrtvih tijela

gaza-novi
Reuters
21.12.2009.
u 11:32

Forenzičari su s tijela izraelskih vojnika, izraelskih građana, Palestinaca i stranih radnika krali kožu, rožnice, srčane zaliske i kosti.

Izrael je priznao da su devedesetih godina njegovi patolozi forenzičari krali organe iz mrtvih tijela bez dopuštenja obitelji pokojnika. Do skandala je došlo nakon što je ovih dana u medijima objavljen intervju s nekadašnjim direktorom izraelskog forenzičkog instituta Abu Kabir dr. Jehudom Hissom. Inače, Hissa je još 2000. intervjuirao jedan američki akademik, objavio je AP.

Izvještaj izraelskog Kanala 2 navodi da su devedesetih godina forenzički specijalisti Abu Kabira s mrtvih tijela izraelskih vojnika, izraelskih građana, Palestinaca i stranih radnika krali kožu, rožnice, srčane zaliske i kosti. Izraelska je vojska potvrdila da se ovo događalo, ali da je završeno prije deset godina i da se više ne provodi.

Dr. Hiss je u jednom intervjuu izjavio da je praksa krađe organa započela ranih devedesetih, a da su vojni kirurzi još 1987. godine s mrtvih tijela skidali kožu kako bi liječili opekline u ljudi. Kazao je da je tada mislio da postoji dopuštenje da se to radi i da je takva praksa ukinuta 2000.

Ključne riječi

Komentara 402

OB
-obrisani-
16:01 21.12.2009.

Sifi.....,,rijetkost je naći negdje u civiliziranom društvu ,ovakav primitivizam kojim obiluju pobornici Đihada.... Dobro je da su to mahom seljaci, primitivci,,,i ljudi slabijeg obrazovanja, moralno raspadnuti i duhovni bogalji........

PJ
pIavo_jezero
23:42 21.12.2009.

proba

OB
-obrisani-
15:10 21.12.2009.

Tvoje je samo ono što drugome daš......! (narodn)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije