Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'sakriveni tragovi'

Skandalima u Eulexu šokirani i u EU

kFOR, kosovo
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
06.11.2014.
u 14:50

Do nekih saznanja Specijalna postrojba protiv korupcije, došla je prisluškivanjem dužnosnika Eulexa i kosovskih poduzetnika i političara

Diplomati i dužnosnici u Bruxellesu šokirani su zbog ozbiljnih sumnji na korupciju i političke utjecaje u istragama Eulexa na Kosovu, doznaju mediji u Srbiji. Kako piše prištinska Koha ditore koju prenose mediji u Srbiji, dojam je da su "strukture EU pokušale sakriti tragove teških prekršaja" i tek nakon godinu dana strukture Eulexa na Kosovu i one u Bruxellesu, koje nadgledaju ovu misiju, obavijestili su vrh EU o postojanju ozbiljnih sumnji na korupciju u misiji. Posebice je diplomate šokiralo priznanje kako "to nije ništa novo" i što nisu ništa poduzeli i izvijestili o nezakonitostima svoje nadređene.

- Ponekad izgleda i komično kada nam kažu da su znali za sve ovo puno ranije nego što je pisao prištinski dnevnik. Zašto nam nisu ništa rekli, zašto su čuvali tajnu?To rađa sumnje da su prikrivali tragove, što je poseban skandal sam po sebi - izjavio je neimenovani diplomat EU-a. Perma navodima medija, najmanje 18 osoba iz Eulexa je pod istragom zbog sumnje na uzimanje mita, uplitanje u istrage nad kosovskim Albancima gdje su pogodovali osumnjičenima iza to primali novac.

Do nekih saznanja Specijalna postrojba protiv korupcije, došla je prisluškivanjem dužnosnika Eulexa i kosovskih poduzetnika i političara.

>> U Beču sukob Srba i Albanaca, u Prištini slavlje zbog prekida

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar white socks
white socks
17:06 06.11.2014.

Bjelosvjetski hohštapleri i lopovi. Isti takvi su u unproforu, esforu, ohaeru, oesesu, ... Kako reče jedan novinar za bivšeg visokog predstavnika u BiH (Paddya) " kad su im lordovi ovakvi, kakvi li su im tek kriminalci".

Avatar viki_nuland
viki_nuland
21:55 06.11.2014.

Okupirani teritorij nazvan drzava a u biti velika vojna baza i protektorat Americke vojske je korumpiran? To mora da je pravi sok za sve koji imaju malo mozga u glavi. Prava sprdacina, izmislili su "drzavu" koja ne moze na bilo koji nacin funkcionirati jer nema osnovne preduvjete da bi funkcionirala, a uglavnom se bave prodajom droge i preprodajom organa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije