Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
23 godine od masakra

Miljanić: Zašto nitko nije odgovarao za pokolj u Škabrnji?

Škabrnja
Foto: Filip Brala/PIXSELL
1/27
18.11.2014.
u 12:52

Srpski agresor tada predvođen ratnim zločincem Ratkom Mladićem rano ujutro u 7.30 sati započeo napad na Škabrnju

Škabrnja danas obilježava 23. obljetnicu stradanja 43 civila i 15 branitelja koji su ubijeni u napadu na ovo ravnokotarsko mjesto 18. studenog 1991. godine.

Nekoliko tisuća građana i branitelja iz cijele Hrvatske poklonilo se žrtvama Škabrnje hodnjom u koloni sjećanja, polaganjem vijenaca ispred spomen-obilježja i komemorativnim skupom.

Srpski agresor je tada predvođen ratnim zločincem Ratkom Mladićem rano ujutro u 7.30 sati započeo napad na Škabrnju, a u tom mjestu pokolj civilnog stanovništva nastavljen je tijekom okupacije pa se broj žrtva u Škabrnji do raja rata popeo na 86. Za zločin u Škabrnji nitko nije odgovarao, a protiv Ratka Mladića nije podignuta ni haaška optužnica za pokolj civila i branitelja u Škabrnji.

– Tog dana su nas napali četnici i ubijali sve na koga su naišli u kućama. Meni su ubili i oca i brata. Ja nikad neću ni zaboraviti ni oprostiti, nas u Škabrnji boli što za zločin nitko nije odgovarao – prisjetio se branitelj Tomislav Pavičić.

– U dostojanstvu i molitvi obilježavamo žrtvu Škabrnje. Zlo je u Škabrnji zanemarilo vatru slobode i ljubavi i u zanosu ljubavi i prolivene krvi rodila se sloboda naše Škabrnje i Hrvatske – kazao je načelnik Škabrnje Nediljko Bubnjar. O stradanju Škabrnje zapovjednik obrane Marko Miljanić nam je rekao kako je danas ponosan, ali i tužan i potišten.

– Žalosno je što nitko nije odgovarao za pokolj u Škabrnji. To što Ratko Mladić koji je zapovijedao napadom na Škabrnju nije za to optužen u Haagu, krivnja je naših organa koji ga nisu optužile, ali i svih naših vlada koje nisu učinile ništa da se pronađu i da odgovaraju za zločin u Škabrnji – rekao je Miljanić.

U 10 sati održana je komemoracija, a u 11 sati održana misa koju je predvodio zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

>>U Škabrnju su svi dobrodošli, a posebno oni koji predstavljaju državu

>>Škabrnja: Zašto za zločine nisu odgovarali

Komentara 17

BA
Bambaulo
10:39 18.11.2014.

"Grobovi im nikad oprostiti ne mogu zbog neduznih ljudi koji zivot gube grobovi za mladost i molitve Bogu gdje zalosne majke mrtve usne ljube"

BL
Blizard
10:40 18.11.2014.

Škabrnje tugo Hrvatska ne gubite nadu da će zločini neljude ostati nekažnjeni ,poruka iz Strasbura nam jasno govori da i abolirani zločinci mogu se suditi . Kao prvo moramo se osloboditi ovog tereta koji danas imamo u Hrvatskoj .

KA
karanovac
10:42 18.11.2014.

Bilo bi lijepo da se drzavni vrh pokloni i civilnim zrtvama sela Kipa .Njih 17 je muceno u Pakrackoj Poljani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije