Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dekret

Sjeverna Koreja zabranila da se muška djeca nazivaju ovim imenom

Kim
Reuters/PIXSELL
03.12.2014.
u 07:42

Nije poznato kakve sankcije prijete onima koji odbiju takav zahtjev iako je malo vjerojatno kako će biti onih koji će se usprotiviti

Roditelji iz Sjeverne Koreje koji su svoju djecu odlučili nazvati po Kim Jong-un-u morat će promijeniti njihova imena, javlja Telegraph pozivajući se na južnokorejske medije. Vlast te izolirane zemlje je naime izdala dekret prema kojem bi roditelji svih Kim Jong-un-ova u zemlji trebali 'dobrovoljno' promijeniti imena.

Nije poznato kakve sankcije prijete onima koji odbiju takav zahtjev iako je malo vjerojatno kako će biti onih koji će se usprotiviti.

U Sjevernoj Koreji također je zabranjeno zvati se Kim Il-sung i Kim Jong-il.

>> Sjeverna Koreja u pogon pustila podmornicu s balističkim projektilima

Komentara 12

Avatar abcd
abcd
11:31 03.12.2014.

Vijest da tamo ima kanibalizma je vrlo brzo raskrinkana kao laz. Ocekujem i za ovu propagandnu glupost.

Avatar matalan
matalan
09:25 03.12.2014.

djeca se cijepe protiv boginja i sličnih boleština, civilizacija bi trebala takve rudimente cijepiti da nestanu s lica zemlje...

AA
aabbcc
10:01 03.12.2014.

Kaj tamo roditelji nemaju drugih problema.__ Starsno ti je zivjeti u toj diktaturi !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije