Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pyongyang

Sjeverna Koreja održala vojnu paradu usred noći, pažnju privukao detalj na Kim Jong Unu

Vojna parada i proslava povodom 73. godišnjice osnutka
Foto: KCNA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/4
09.09.2021.
u 09:38

"Kako god on to radio – a postoje i neke teorije – izgleda puno bolje nego prije nekoliko mjeseci", komentirao je jedan od stručnjaka za Sjevernu Koreju iz centra Stimson

Sjeverna Koreja održala je sinoć ponoćnu vojnu paradu u Pyongyangu kako bi obilježila 73. godišnjicu osnutka, izvijestili su državni mediji.

 

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un pojavio se na platformi na trgu Kim Il Sung i mahnuo okupljenima, ali nije se spominjao njegov govor. Stručnjaci za Sjevernu Koreju primijetili su pak da se na slikama čini da je sjevernokorejski vođa dosta smršavio, javlja CNN.

Foto: KCNA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

"Zapanjujuće je koliko Kim Jong Un zdravije izgleda na ovim fotografijama od jučer", napisao je na Twitteru Martyn Williams, suradnik na projektu "38 Sjeverni projekt u sklopu centra Stimson. "Kako god on to radio – a postoje i neke teorije – izgleda puno bolje nego prije nekoliko mjeseci", dodao je.

Državni mediji ne spominju sestru Kim Jong Una i visoku dužnosnicu Kim Yo Jong.

Tijekom parade zrakoplovi su letjeli iznad Pjongjanga ispaljujući rakete, a padobranci su iskakali iz zrakoplova. Na ulici se odvijala povorka u kojoj su se našli i radnici, istraživačke jedinice te "jedinica za hitnu prevenciju bolesti". Na slikama se moglo vidjeti veliki kontingent odjeven u narančasta zaštitna odijela ("hazmat odijela") te sa zaštitnim gas-maskama, piše CNN pozivajući se na Rodong Sinmun.

Ključne riječi

Komentara 6

IV
IvanSplit
11:08 09.09.2021.

Nikola dm jeli jadan narod sto ima besplatan stan od drzave skolstvo zdrastvo. U Americi milioni spavaju u satorin ili u bacvi. Ovn slavi svoju pobjedu nad Amerin kao i mi svoju i svatko drugi. Ameri su proglasili pobjedu nad Avganistanom dvi tisuce i trece. A Talibani ih isprasili poslije skoro dvadeset god i Talibani slave.

CR
Crostorm
10:50 09.09.2021.

Zaštitna Plinska Maska (ZPM)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije