Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U NOVOM RUHU

Sjeverna Koreja kakvu dosad niste mogli ni zamisliti

Pyongyang
Foto: Reuters
1/12
15.04.2017.
u 18:49

Uoči proslave 105. rođendana oca domovine Kim Il Sunga u Pyongyangu je otvorena velebna nova stambena četvrt

Zveckanje raketnim naoružanjem, pokazivanje mišića, prijetnje nuklearnim holokaustom, sve to obilježilo je 105. godišnjicu rođenja Kim Il Sunga, pokojnog sjevernokorejskog oca domovine.

Današnji program, započet vojnom paradom, nastavljen je kasnije sveopćim narodnim plesom, dosad neviđenim partyjem na otvorenom u kojem je sudjelovalo tisuće razdraganih Koreanaca, odjevenih u odijela s kravatama po posljednjoj modi.

Uoči velikog državnog praznika u Pyonyangu, glavnom gradu Sjeverne Koreje, jednako je svečano otvorena i potpuno nova gradska četvrt, izgrađena uz ulicu Ryomyong.

Kim Jong Un službeno je presjekao crvenu vrpcu, nakon čega su kvart preplavili oduševljeni stanovnici, ali i strani novinari.

Ryomyong je već neko vrijeme ključni projekt Kim Jong Una. Tu je izgrađen neboder sa 70 katova, druga najviša građevina u Pyongyangu, a cijela je ulica simbol napretka Sjeverne Koreje, izlog kako bi ova zemlja trebala izgledati u skoroj budućnosti.

Novi trendovi vidljivi su na svakom koraku, naročito goleni solarni paneli na novim stambenim zgradama, koji daju svjetlost stanovima, uličnoj rasvjeti i trgovinama; da u Ryomyongu su otvoreni dućani odjevnih predmeta, voćarnice i restorani.

>> Kim Il-sung naredio da mu produže život do 120. godine

>> Što pokreće diktatore Sjeverne Koreje? Magična brojka 9!

Komentara 33

Avatar babas
babas
00:56 16.04.2017.

Ovakav neboder na 70 katova Hrvatska ce napraviti na sveti nikad. Mi volimo druge potcijenjivati,nazalost vise nemamo koga.mozda jos samo Etiopiju.

Avatar viki_nuland
viki_nuland
01:00 16.04.2017.

Znali smo to mi cionisti zato smo ih odlucili opljackati ali predobro su naoruzani pa moramo malo pricekati.

PR
Pravednik1973
23:04 15.04.2017.

Pa oni su civiliziraniji nego mi, kod nas bi neki majmun drugi dan takav neboder zašarao grafitom i ljudima bi to bilo normalno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije