Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VLADA PRIHVATILA NACRT

Evo koliko će iznositi nova osnovica plaće državnih službenika

Zagreb: Potpisan Kolektivni ugovor za državne službenike i namještenike
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/6
09.11.2017.
u 14:49

Vlada također predlaže Hrvatskom saboru da hrvatski vojnici i tijekom iduće godine nastave sudjelovati u misijama potpore miru NATO-a, EU-a i UN-a

Vlada je u četvrtak prihvatila nacrt Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike u kojem je kao osnovica plaće utvrđen iznos od 5421,54 kuna.

U Banskim dvorima uslijedilo je potpisivanje Kolektivnog ugovora sa sindikatima državnih službenika i namještenika, a u njega je unesena i odredba kako će se u slučaju da Vlada sa sindikatima javnih službi ugovori materijalna prava povoljnija od onih za državne službe, povoljnija prava jednako primjenjivati i na državne službenike i namještenike.

Zagreb: Potpisan Kolektivni ugovor za državne službenike i namještenike
1/19

Vlada je na sjednici donijela i odluke o pokretanju postupka pregovora o sklapanju kolektivnog ugovora za zaposlenike u osnovnoškolskim i srednjoškolskim ustanovama i za djelatnost socijalne skrbi, te imenovala pregovaračke odbore.

Vlada također predlaže Hrvatskom saboru da hrvatski vojnici i tijekom iduće godine nastave sudjelovati u misijama potpore miru NATO-a, EU-a i UN-a.

Tako se predlaže da se u misiju potpore miru "RESOLUTE SUPPORT" u Afganistan uputi do 110 pripadnika Oružanih snaga (OS RH), a na Kosovo (KFOR) njih do 40, s dva helikoptera Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane.

U Somaliju bi se, u sklopu operacije "EU NAVFOR Somalija – ATALANTA", trebalo uputiti do 25 pripadnika OS RH, u Libanon (UNIFIL) do 70, u Zapadnu Saharu (MINURSO) do osam, a u Indiju i Pakistan (UNMOGIP) do 10 pripadnika OS RH.

Vlada predlaže Saboru da donese odluku o upućivanju do 80 pripadnika OS RH na dužnostima u NATO zapovjednoj strukturi, NATO strukturi snaga i drugim nacionalnim (multinacionalnim) zapovjedništvima u operacije i druge aktivnosti u inozemstvu pod vodstvom NATO-a.

Komentara 21

PU
Pukovnik
16:30 09.11.2017.

Linearno smanjiti plaće 15% i uredbom definirati da prosječna plaća mora biti manja za 20% nego u realnom sektoru (sad je veća). 50.000 otkaza.

Avatar indigo25
indigo25
16:46 09.11.2017.

Nudim 5.000 eura onome ko mi sredi posao u državnoj upravi.

Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
15:47 09.11.2017.

pa malo na školu, malo na staž, malo na prijevoz, malo za topli obrok, malo K15, malo božičnica i eto preko 10.000 kuna. Samo tko će to plaćati? Opet zaduživanje? Penzioneri? Zdravstvo? Novi porezi? Treba pod hitno uvesti limit na zaduživanje države koji nebi smio biti veći od 90% dospjelih obaveza po zaduživanju za tekuću godinu, pa koliko vam ostane za plaće to dijelite.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije