Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDSSB

Šišljagić podigao privatnu tužbu protiv ministra branitelja

vladimir sisljagic
Marko Mrkonjić/Pixsell
30.06.2010.
u 11:54

Šišljagić: Priča se da se Ivić opija, ne vjerujem u to, ali to bi objasnilo njegovo ponašanje.

Zbog izjave u nekoliko dnevnih novina da je braniteljski status dobio zahvaljujući Branimiru Glavašu, prvi čovjek HDSSB-a i osječko-baranjski župan dr. Vladimir Šišljagić podigao je na Općinskom sudu u Osijeku privatnu tužbu zbog kaznenog djela klevete protiv ministra branitelja Tomislava Ivića.

- Za ministra Ivića se u ovom kraju priča da se kocka i opija u valpovačkim kafićima, ali ja zbog toga ne sazivam pressice i u to ne vjerujem, iako, to bi objasnilo njegovo ponašanje. Alkohol je veliki problem. Susretao sam pacijente koji su bili toliko neprijateljski raspoloženi da su napadali najbliže - rekao je Šišljagić danas u Osijeku dodajući da će sve što dobije u sudskom postupku "uložiti u potrebno da se zdravstveno stanje ministra poboljša."

Kako je dodao, status branitelja stekao je kao kirurg osječke bolnice gdje radi od 1988.

- Cijeli sam rat proveo ondje operirajući, a iako bih volio da mi je status potpisao pokojni predsjednik Franjo Tuđman, na iskaznici je potpis Ivićeve šefice Jadranke Kosor - objasnio je Šišljagić i naveo da Ivića poznaje površno još dok je bio poručnik JNA te dok je u valpovačkoj srednjoj školi predavao obranu i zaštitu. Sjeća se, kaže, da je Ivić satima znao sjediti ispred Glavaševa ureda, a kasnije je s Krunoslavom Fehirom, s kojim se nalazio u kafićima, sudjelovao u njegovu progonu.

- Shvaćam njegovu frustraciju jer sam ga, unatoč činjenici da je digao i avijaciju, potukao na izborima za župana. Na tisućama letaka pokušalo se lažno prikazati da sam kao kapetan JNA granatirao Osijek i da su me gardisti dvaput zarobili. Za izrečene laži taj čovjek koji nema ni trunke morala nikad se nije ispričao - kazao je Šišljagić.

Na upit da komentira napise da se Glavaš vraća u Hrvatsku, Šišljagić je kazao da "ne može komentirati jer to nije tema pressice", a "i nema dovoljno informacija".

Ivić: Šišljagić govori gluposti i blati me

Poznat je način na koji Šišljagić djeluje. To je novi primjer blaćenja mene kao čovjeka, a alkoholizam i kocka najobičnije su gluposti baš kao i njihova prijava da sam lažirao ratni put koju je, nakon obavljenih izvida, Uskok odbacio - komentirao je tužbu ministar Ivić.

Kako je objasnio, on je Šišljagića pozvao da objasni svoj ratni put i predoči javnosti gdje je bio za Domovinskog rata te gdje je ratovao.

- Status branitelja Šišljagić je dobio administrativnim putem 1996. i to je istina, baš kao i to da je bio vojni "lekar" i kapetan JNA. Znam što govorim, sve što sam rekao je točno, kao i činjenica da se priča po Osijeku da ga je ZNG zarobio 1991. Vezano uz Glavaša, rekao sam da mu je vjerojatno pomogao da dobije status - objasnio je Ivić.

Na sudu će se, dodao je, vrlo rado suočiti sa Šišljagićem.

- Na njegove gluposti više neću odgovarati, a uz već podnesene dvije tužbe protiv njega i Burića, ovo će biti treća zbog lažnih navoda - najavio je ministar podizanje protutužbe.

Komentara 8

DG
dragan galesic
18:56 30.06.2010.

revizija je za to da pogleda jesi bija na 1 crti,jesi po zakonu sve ok,il si vuka štele,a u hrvatskoj se krade i štela nemilo.

Avatar Dinamo BBB
Dinamo BBB
22:42 30.06.2010.

Revizija od prvog do zadnjeg ! Ali popapala maca. Banda lopovska je uzela vlast i čvrsto ju drži. Podjelili lažnjacima mirovine i očekuju da se zato oduže glasanjem. Ali , pošto smo pokvaren narod, glasat ćemo za neke druge budaletine. Ode sve u PM. Nije mi žao.

OB
-obrisani-
09:27 01.07.2010.

nitko veću centralizaciju i diktaturu nije uveo kao HDSSB u Osiječko Baranjskoj županiji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije