Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Umjesto Vlade Ivankovića na čelu Općinskog vijeća Nedjeljko Bokšić

Široki brijeg: HSP I HDZ BiH preuzeli vlast

30.03.2009.
u 23:00

Vlado Ivanković iz Narodne stranke Radom za boljitak više nije predsjednik Općinskog vijeća Širokog Brijega. Vijećnici HSP-a i HDZ-a BiH izglasovali su njegovu smjenu, a novi je predsjednik postao Nedjeljko Bokšić iz HSP-a.

Sporni amandmani
Time je prekinuta suradnja koju su u OV-u imali HSP i NSRZB. Dosadašnji predsjednik kao i vijećnici NSRZB-a bili su vidno iznenađeni prijedlogom razrješenja predsjednika OV-a, o čemu najbolje svjedoče Ivankovićeve riječi “ništa mi nije jasno”. Bokšić je kazao kako je razlog kod HSP-a taj da nisu u stanju prihvatiti amandmane koje predlaže NSRZB na proračun, te da nisu spremni na blokadu općine koja bi bila prouzrokovana time.

Potom su iz NSRZB-a ponudili povlačenje amandmana, ali je Bokšić kazao kako postoje još neki razlozi te je uslijedilo glasovanje. Trinaest vijećnika HDZ-a i HSP-a izglasovalo je Ivankovićevu smjenu, NSRZB je bio protiv dok su vijećnici HDZ-a 1990. ostali suzdržani. Kako doznajemo, među amandmanima koje su iz NSRZB-a predložili stajalo je i da se u općinski proračun uvrsti podmirenje dugovanje koje tvrtka Lijanovići ima prema Veterinarskoj stanici, kao i sredstva koja su uplaćena za Borak.

Predsjednik općinskog HSP-a Viktor Kvesić kazao je kako su zahtjevi NSRZB-a bili višemilijunski te kao takvi neprihvatljivi za HSP. Mi nismo s NSRZB-om bili u koaliciji, a ni sada nismo u koaliciji s HDZ-om BiH, kazao je Kvesić. Mi smo ovim činom pokazali kako želimo raditi na dobrobit općine.

Pale sve maske
Ranije smo podržavali ono što smo smatrali ostvarivim, poput besplatnog prijevoza učenika, ali nerealne zahtjeve kojima se izravno šteti općini ne možemo podržati, istaknuli su iz HSP-a. Ivan Šakota, predsjednik Kluba vijećnika NSRZB-a, kazao je kako su tim činom pale maske te da HDZ BiH vrbuje pravaše poradi proračuna. Dopredsjednik NSRZB-a, poslovično mirni Jerko I. Lijanović nije posebno dramatizirao oko Ivankovićeve smjene. Demokratsko je pravo vijećnika odlučiti tko će ih voditi. Smatram da je Ivanković dobro vodio OV, i da bi to nastavio i dalje. Smatram da su ovim Vladu nagradili, kazao je.

Ključne riječi
HDZ

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije