Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kraj krvoprolića?
Povratak na članak

Sirija prihvatila mirovni plan, a u Libanonu vojska lovi pobunjenike

Prihvaćanje plana prekinut će nasilje i krvoproliće, no unatoč tome u Libanonu su uništavali kuće da bi uhvatili pobunjenike

Komentari 38

DU
Deleted user
20:40 27.03.2012.

Da, cujem da su prihvatili ali isto tako cujem da i sve zesce pucaju .Nema govora o nekom primiriju.

VL
WA
wahr
13:40 27.03.2012.

koga briga sto hoce Kofi Annan i sirijska vlada. Gospodari Kaosa, citaj Amerika, i teroristi zelu da se na vlast teroristi instaliraju bez izbora.

VL
OB
-obrisani-
16:43 27.03.2012.

Sirijska vlada prihvatila je \"plan od 6 točaka\" i pristaju na primirje i pokretanje dijaloga, potvrdio je za novinare UN-ov izaslanik Kofi Annan, prenosi Washington Post. Annan se nalazi u Pekingu gdje se sastao s kineskim premijerom Wen Jiabaom kojem je naglasio da je imao \"dug i težak zadatak\" glede zaustavljanja borbi unutar Sirije - \"globalna kooperacija s Kinom i drugim zemljama jedini je način\", istaknuo je Annan \"Objavljujem kako sam primio odgovor sirijskih vlasti i danas ću ga javno objaviti - odgovor je pozitivan i nadam se suradnji s njima kako bi pokrenuli mirovni plan\", rekao je Kofi Annan novinarima

VL
OB
-obrisani-
16:45 27.03.2012.

Naoružani teroristi se ne bore za demokraciju već za rušenje sekularne države Time je otkrivena još jedna stvar - naoružanim skupinama nije do demokracije i parlamentarizma, mnogi od njih su javno izrekli što zapravo žele - borbu protiv sekularne države,, pretvaranje Sirije u zemlju koja neće biti vođena sekularnim pan-arapskim idealima, već islamističkim fundamentalizmom. Stoga ni ne iznenađuje kako su svi predstavnici kršćana u zemlji stali na stranu Assada, ali i velik broj sekularnih muslimana. Sekularna država je slomljena u Egiptu, Tunisu i Libiji - zar iznenađuje da borbu protiv sekularizma najviše potiče možda i najfundamentalističkija zemlja na svijetu - Saudijska Arabija? Koja je, spomenimo to još jednom, glavni saveznik SAD-a na prostoru Bliskog istoka. S vremena na vrijeme SAD i Izraelu uputi poneku kritiku, makar se izraelski lobi u SAD-u žestoko bori da svaku kritiku zaustavi na vrijeme. No, kada je riječ o Saudijskoj Arabiji - zemlji gdje se u 21. stoljeću žene javno likvidira jer je netko zaključio da su vještice - iz pravca Washingtona vlada grobna tišina.

VL
OB
-obrisani-
16:46 27.03.2012.

Obama koji ovih dana kritizira i najmanji prijestup, gdje god da se na svijetu desi, kako je mogao ne kritizirati ovo? Podržavati Saudijsku Arabiju kojom vlada fanatički režim i koja javno šalje oružje pobunjenicima u Siriju, a svim silama pozivatii na smrt Bashar al-Assad - vođe jedne od rijetkih preostalih sekularnih zemalja na prostoru Bliskog istoka - znači da je SAD izgubio sav kredibilitet i da su njihove izjave, pozivi, zahtjevi i prijetnje potpuno nelegitimne i sav normalan svijet bi iste trebao jednostavno ignorirati.

VL
RI
Riznica
17:13 27.03.2012.

27.03.2012. u 16:45h Rokko je napisao/la: Naoružani teroristi se ne bore za demokraciju već za rušenje sekularne države .................... Pa istekao im je rok trajanja , treba staru robu (sekularnu diktatorsku) povuci sa polica i zamjenit svjezijom (Bogo bojaznom) !\"

VL
RI
Riznica
17:11 27.03.2012.

Vojnike koji dezertiraju jer ne zele da pucaju na svoj narod vec na diktatrora nazivate pobunjenicima.. Bravo !!! A u ovim zlocinima u Libiji im pomaze Hisbolah koji vjerovatno dozivljava nocnu moru !\" ... !!!

VL
OB
-obrisani-
17:36 27.03.2012.

u 17:13h Riznica je napisao/la: 27.03.2012. u 16:45h Rokko je napisao/la: Naoružani teroristi se ne bore za demokraciju već za rušenje sekularne države .................... Pa istekao im je rok trajanja , treba staru robu (sekularnu diktatorsku) povuci sa polica i zamjenit svjezijom (Bogo bojaznom) !\" >>>>> Bogobojaznom.......ha.ha,haaaaaaaaaaaaaaaaaaa Mislio si valjda reci DOGMASKOM koja blage veze nema sa onime sto mi nazivamo Bog

VL
OB
-obrisani-
17:39 27.03.2012.

u 17:11h Riznica je napisao/la: Vojnike koji dezertiraju jer ne zele da pucaju >>>> Prestani vec jednom sa tim srbizmima i DAKANJEM. Kaze se ; Vojnike koji dezertiraju jer ne zele pucati.....

VL
OB
-obrisani-
18:11 27.03.2012.

27.03.2012. u 17:11h Riznica je napisao/la: Vojnike koji dezertiraju jer ne zele da pucaju na svoj narod vec na diktatrora nazivate pobunjenicima.. Bravo !!! +++++++++++++++++++++++++ na tvoju žalost ,dragi naš vehabijo,Assad iza sebe ima većinu.Niti muslimani se ne žele vratiti u srednji vijek i boraviti po smrdjivim šatorima bez civilizacije.

VL
TE
TelAviv
18:58 27.03.2012.

Time je otkrivena još jedna stvar - naoružanim skupinama nije do demokracije i parlamentarizma, mnogi od njih su javno izrekli što zapravo žele - borbu protiv sekularne države, pretvaranje Sirije u zemlju koja neće biti vođena sekularnim pan-arapskim idealima, već islamističkim fundamentalizmom. Stoga ni ne iznenađuje kako su svi predstavnici kršćana u zemlji stali na stranu Assada, ali i velik broj sekularnih muslimana.

VL
TE
TelAviv
19:01 27.03.2012.

Podržavati Saudijsku Arabiju kojom vlada fanatički režim i koja javno šalje oružje pobunjenicima u Siriju, a svim silama pozivati na smrt Bashar al-Assad - vođe jedne od rijetkih preostalih sekularnih zemalja na prostoru Bliskog istoka - znači da je SAD izgubio sav kredibilitet i da su njihove izjave, pozivi, zahtjevi i prijetnje potpuno nelegitimne i sav normalan svijet bi iste trebao jednostavno ignorirati.

VL
TE
TelAviv
19:06 27.03.2012.

Evo sto je rekao Medvedev povodom onog militaristickog i sovinstickog ispada onog Mormona Romney, kandidata za predsjednika SAD \"Ovo je godina 2012 a ne godine 1970tih ( kad je bio komunizam ).\" Smireno, stalozeno a svrha je izbijegavati konflikt i raditi na rijesavanje problema diplomatski.

VL
Avatar nekakav
nekakav
19:57 27.03.2012.

ajmo sad kazniti one koji su naoružavali pobunjenike... recimo, ajmo financirati pobunjenike u saudijskoj arabiji, bahreinu... kaqd službena vojska krene protiv njih, tražimo da zaustave napade na civile. mora da mi je promaklo.. kako su to onda nas podržali kad smo rastjerali krajinske srbe?! zašto nisu nas pozivali na povlačenje, zašto nam nisu prijetili, zbombali nas?

VL
RI
Riznica
20:29 27.03.2012.

27.03.2012. u 18:11h ploto is back again je napisao/la: na tvoju žalost ,dragi naš vehabijo,Assad iza sebe ima većinu.Niti muslimani se ne žele vratiti u srednji vijek i boraviti po smrdjivim šatorima bez civilizacije. --------------------- Nisi ti nikada bio u tim sekularnim diktatorskim zemljama ...Hajde ti pogledaj kako zive muslimani u Kataru, Saudiji, UAE , Kuvajtu prije nego li bacis komentar ...

VL
OB
-obrisani-
20:44 27.03.2012.

27.03.2012. u 20:29h Riznica je napisao/la: 27.03.2012. u 18:11h ploto is back again je napisao/la: na tvoju žalost ,dragi naš vehabijo,Assad iza sebe ima većinu.Niti muslimani se ne žele vratiti u srednji vijek i boraviti po smrdjivim šatorima bez civilizacije. --------------------- Nisi ti nikada bio u tim sekularnim diktatorskim zemljama ...Hajde ti pogledaj kako zive muslimani u Kataru, Saudiji, UAE , Kuvajtu prije nego li bacis komentar ... ++++++++++++++++++++++ Imam prijatelja koji je radio u zemljama zaljeva.Odlučio on i njih par uzeti auto i malo da odu na tour de Sudija.Al im prije toga rekoše pametni ljudi : - ostavite auto,niti slučajno ne idite autom.Ukoliko vam se dogodi saobraćajka, neovisno da li ste ili niste krivi,uvijek ste krivi ! Zašto ?? Zato jer je to sveta zemlja i vi kao nevjernik tamo uopće niste smjeli biti. Sad zamisli koliko su kršćani tolerantni do vas talibana ? Zamisli kad bi u EU imali takve zakone za muslimane ?

VL
Avatar Alfons_x
Alfons_x
21:24 27.03.2012.

Hehehe koliko pomirljivijih tonova spram Sirije, u odnosu na početak sukoba.....dobili cioni po prstima, sad i \"mirovni plan je dobar početak\":)) Nema više \"Assad MORA otići\"...........prodane duše, koje su izgubile naftna polja ližući gu**** obami..... posebno onoj ružnoj babi clintonki

VL
JA
jaruzelskia
21:56 27.03.2012.

Sirijska opozicija (čitaj teroristi) ne želi odustati od vojnog djelovanja jer znaju da ne mogu pobijediti Assada u političkoj borbi.

VL
SV
sven222
09:08 28.03.2012.

27.03.2012. u 20:44h ploto is back again je napisao/la: ______________________________________________________________ zašto ti sve vjernike islamske vjeroispovjedi nazivaš talibanima...da bi tu riječ smio i mogao uptrijebiti prvo moraš znati i naučiti ko su talibani,gdje su nastali i ko ih je stvorio....ovako ispadaš isti kao i ti koje prozivaš-taliban

VL
Avatar intimus500
intimus500
10:17 28.03.2012.

27.03.2012. u 21:24h Alfons_x je napisao/la: Hehehe koliko pomirljivijih tonova spram Sirije, u odnosu na početak sukoba.....dobili cioni po prstima, sad i \"mirovni plan je dobar početak\":)) Nema više \"Assad MORA otići\"...........prodane duše, koje su izgubile naftna polja ližući gu**** obami..... posebno onoj ružnoj babi clintonki -------------- to što \"navijaš\" za diktaturu sve govori o tebi i tvojim uvjerenjima ...:(

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.